Η Εθνική Τράπεζα δώρισε 1.000 Η/Υ στο υπ. Παιδείας

Η Εθνική Τράπεζα δώρισε 1.000 Η/Υ στο υπ. Παιδείας

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνολικά 1.000 ηλεκτρονικούς υπολογιστές χορήγησε η Εθνική Τράπεζα (ΕΤΕ) στο υπουργείο Παιδείας. Οι υπολογιστές θα δοθούν σε 834 Δημοτικά Σχολεία (μονοθέσια, διθέσια, τριθέσια) σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας, στα οποία φοιτούν περισσότεροι από 10.000 μαθητές. Παράλληλα με την προσφορά στα 834 σχολεία, το υπουργείο σε συνεργασία με τις Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. και με τη χορηγική υποστήριξη του i-bank της ΕΤΕ, ανέλαβαν την πρωτοβουλία της δημιουργίας εργαστηρίων ανοικτών τεχνολογιών «Edulabs» σε σχολεία. Πρόκειται για ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες που παρέχουν σε μαθητές και καθηγητές τις κατάλληλες υποδομές, βασισμένες σε ανοικτές τεχνολογίες (open source), καθώς και ένα σύγχρονο, λειτουργικό και ευχάριστο περιβάλλον, ώστε να αποκτήσουν πρόσβαση στην ψηφιακή εποχή και τα πολλά πλεονεκτήματά της στην εκπαίδευση. Τα Edulabs υποστηρίζουν 13-28 θέσεις μαθητών ανά αίθουσα. Συνολικά, κατά την περίοδο 2016-2018, θα δημιουργηθούν 22 Edulabs σε 17 από τα σχολεία ΣΔΙΤ όπου προβλέπονται αίθουσες πληροφορικής, δίνοντας την ευκαιρία σε περισσότερους από 5.000 μαθητές και καθηγητές να αξιοποιήσουν τις υποδομές τους. Ηδη η πρώτη φάση του έργου έχει ολοκληρωθεί και έχουν παραδοθεί τα πρώτα 10 Edulabs σε 8 σχολεία της Αττικής.

Η συμφωνία του υπουργείου με την ΕΤΕ επικυρώθηκε χθες σε συνάντηση του υπουργού Κώστα Γαβρόγλου με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΤΕ Λεωνίδα Φραγκιαδάκη. Ο υπουργός ευχαριστώντας τον κ. Φραγκιαδάκη, τόνισε πως «το σημαντικό βέβαια ήταν ότι συζητήσαμε τις δυνατότητες και τις προοπτικές συνεργασίας στο πλαίσιο της κοινωνικής εταιρικής ευθύνης της Εθνικής Τράπεζας που για τόσες δεκαετίες έχει μια πολύ συστηματική και εξαιρετικά θετική παρουσία». Ο κ. Φραγκιαδάκης σημείωσε ότι «η Εθνική Τράπεζα παραδοσιακά στηρίζει την εκπαίδευση. Είμαστε αρωγοί στο να δημιουργήσει αυτή η χώρα πολίτες οι οποίοι θα είναι οικονομικά ενεργοί και καλά εκπαιδευμένοι για να συμμετέχουν στη νέα ψηφιακή κοινωνία».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή