ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διαμαρτυρία για τα νέα διόδια στη Ροδόπη

Διαμαρτυρία για τα νέα διόδια στη Ροδόπη

Αντίθετοι στην δημιουργία νέων διοδίων στην Εγνατία Οδό είναι οι θεσμικοί φορείς και οι πολίτες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΠΑΜΘ), σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Εβρου, Δημήτρη Πέτροβιτς, ο οποίος εκφράζει την άποψη ότι η κυβέρνηση τους «αγνοεί με τρόπο προκλητικό».

Με αφορμή τη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που πραγματοποιήθηκε στο σημείο κατασκευής του νέου σταθμού διοδίων στη Μέστη, στα γεωγραφικά όρια των Περιφερειακών Ενοτήτων Εβρου και Ροδόπης, ο κ. Πέτροβιτς υπογράμμισε πως «δεν δεχόμαστε να μας αγνοούν και αντί για απαντήσεις να ανακοινώνουν νέα διόδια, όπως αυτό στο Αρδάνιο Έβρου».

Σημειώνει πως η λογική του «αποφασίζουμε και διατάζουμε, δημιουργεί θύλακες αντιδράσεων» και επαναλαμβάνει την ειλημμένη απόφαση του συνόλου των θεσμικών φορέων της ΠΑΜΘ για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων έως την ημέρα που ο υπουργός θα ανταποκριθεί στο υποβληθέν αίτημα διεξαγωγής διαλόγου.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Ρίζος, δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως με δεδομένη την κατασκευή των διοδίων της Μέστης «έως και τον Οκτώβριο που προβλέπεται η λειτουργία τους, θα διευκρινίσουμε θέματα όπως το τελικό αντίτιμο για τους μόνιμους κατοίκους και τις ειδικές πληθυσμιακές ομάδες (ΑΜΕΑ και ασθενείς που μετακινούνται προς το νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης απ' όλη την Περιφέρεια) και ανακοινώνει, την εντός των επόμενων ημερών σύσκεψη των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ της Περιφέρειας και με το ΤΑΙΠΕΔ, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών αλλά και την Εγνατία Οδό ΑΕ για τη διευθέτηση των προαναφερθέντων θεμάτων.

Σημειώνεται πως οι θεσμικοί φορείς της Περιφέρειας αντιτίθενται στη δημιουργία νέων διοδίων όχι μόνο στη Μέστη αλλά γενικότερα κατά μήκος της Εγνατίας Οδού στην ΠΑΜΘ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ