Επίτιμος δημότης Λαρισαίων ανακηρύχτηκε ο αρχιεπίσκοπος Αλβανίας, Αναστάσιος

Επίτιμος δημότης Λαρισαίων ανακηρύχτηκε ο αρχιεπίσκοπος Αλβανίας, Αναστάσιος

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επίτιμος δημότης Λαρισαίων ανακηρύχτηκε σήμερα ο αρχιεπίσκοπος Αλβανίας, Αναστάσιος, εκφράζοντας την συγκίνησή του για την ύψιστη τιμή.

 

Σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, ο αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος, τόνισε, μεταξύ άλλων, πως ζούμε σε μια εποχή δύσκολη, που πολλοί την ονομάζουν εποχή της παρακμής και εξέφρασε την πεποίθηση «πως θα πρέπει να υπάρχει αντίσταση στην παρακμή, η οποία είναι η ποιότητα».

 

Ειδική αναφορά έκανε στο γεγονός ότι η απόφαση για την ανακήρυξή του ως επίτιμου δημότη Λαρισαίων ήταν ομόφωνη από το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, ενώ σημείωσε πως ο ίδιος πιστεύει ότι «η αλήθεια, η καλοσύνη και η αμορφία ανθίζουν μαζί, ως χαρακτηριστικό της ορθοδοξίας που είναι ανοιχτή στο κόσμο».

 

Νωρίτερα, ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, στην ομιλία του σημείωσε μεταξύ άλλων, πως ο Αναστάσιος είναι «μια μεγάλη και ξεχωριστή μορφή με διεθνή ακτινοβολία και τεράστιο ιεραποστολικό και κοινωνικό έργο, ο οποίος έχει αφιερώσει τη ζωή του στην εκκλησιαστική, ιεραποστολική, ανθρωπιστική, επιστημονική και συγγραφική διακονία, θέτοντας στο επίκεντρο τον άνθρωπο που βρίσκεται σε ανάγκη».

 

Τέλος, ο δήμαρχος έκανε ειδική αναφορά στη στάση του αρχιεπισκόπου για το προσφυγικό, την ΕΕ και την οικονομική κρίση, λέγοντας πως οι «δηλώσεις σας, αποτελούν σταθμό και ερέθισμα για προβληματισμό».

 

Συμπλήρωσε δε, πως οι απόψεις του αρχιεπισκόπου, που κατατίθενται στα κείμενά του, ότι «η αύξηση του φόβου, της ξενοφοβίας, της εχθρότητας κατά του Ισλάμ, δεν αποτελεί την ενδεδειγμένη στάση στα φαινόμενα της τρομοκρατίας», ότι «η τρομοκρατία δεν μπορεί να εκπροσωπεί κανέναν πολιτισμό» και «κάθε έγκλημα στο όνομα της θρησκείας, είναι έγκλημα κατά της ίδιας της θρησκείας, απαντούν με σαφήνεια σε όσους στο όνομα της θρησκείας σχεδιάζουν και υλοποιούν ενέργειες και πράξεις απάνθρωπες».

 

Σημειώνεται πως το βράδυ ο αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιος, θα μιλήσει στο Δημοτικό Ωδείο της Λάρισας, ενώ αύριο θα επισκεφτεί, μεταξύ άλλων, το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο Κουτσόχερο.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή