Άστατος καιρός με τοπικές βροχές και καταιγίδες

Άστατος καιρός με τοπικές βροχές και καταιγίδες

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Άστατος αναμένεται να είναι ο καιρός τις επόμενες ημέρες στις περισσότερες περιοχές της χώρας σύμφωνα με την πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ).  Συγκεκριμένα, αναμένεται να σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στα νότια και τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά, ενώ ταυτόχρονα ευνοείται η μεταφορά σκόνης, κυρίως στα νότια της χώρας. Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας αναμένεται να σημειωθεί κυρίως στα δυτικά και τα νότια.

Για την Αττική συγκεκριμένα, προβλέπονται αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές με πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως προς το μεσημέρι και το απόγευμα, με τους ανέμους εντάσεως 3 έως 4 μποφόρ να πνέουν από από ανατολικές διευθύνσεις. Η θερμοκρασία στο λεκανοπέδιο θα κυμανθεί από 18 έως 31 βαθμούς της κλίμακας κελσίου.

Στη Βόρεια Ελλάδα αναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά περιόδους πιο πυκνές με τοπικούς βροχές ή καταιγίδες κυρίως κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 17 έως 29 βαθμούς κελσίου.

Για τη νησιωτική χώρα αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές με τοπικές βροχές το βράδυ, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις, εντάσεως 4 με 6 μποφόρ.

Για αύριο Πέμπτη ο καιρός προβλέπεται γενικά άστατος κατά περιόδους, ενώ είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες από  το μεσημέρι και μετά  κυρίως στα ηπειρωτικά. Ο καιρός αναμένεται να βελτιωθεί σταδιακά το απόγευμα από τα δυτικά της χώρας. Οι άνεμοι στα νοτιοανατολικά θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο πιθανώς θα αγγίξουν τοπικά και τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα έχει αξιόλογη μεταβολή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή