Δίωξη κατά της κατασκευαστικής «Ακτωρ» για έργο στην ΠΓΔΜ

Δίωξη κατά της κατασκευαστικής «Ακτωρ» για έργο στην ΠΓΔΜ

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος άσκησε η Εισαγγελία Διαφθοράς κατά παντός υπευθύνου κατασκευαστικής εταιρίας, συμφερόντων της οικογένειας Μπόμπολα, για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και απάτη ύψους περί τα 50 εκατ. ευρώ στην κατασκευή αυτοκινητοδρόμου στην ΠΓΔΜ.

Η απάτη η οποία στρέφεται σε βάρος των συμφερόντων της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αποκαλύφθηκε μετά τις καταγγελίες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, για ατασθαλίες στην εργολαβία του αυτοκινητοδρόμου Ντέμιρ Κάπια – Σμόκβιτσα που είχε αναλάβει η συγκεκριμένη κατασκευαστική εταιρεία.

Ακολούθησε έκθεση της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF) στην οποία περιγράφονται μεταξύ άλλων  υπέρογκες αμοιβές στο προσωπικό της εταιρείας, ενώ το ύψος των αποδοχών που εμφανίζονταν να λαμβάνουν διάφορα πρόσωπα, την περίοδο 2012-2013 αποτελεί ένδειξη, κατά τις δικαστικές αρχές, ότι τα χρήματα αυτά δεν προορίζονταν για τα στελέχη αυτά, αλλά διοχετεύονταν σε τρίτους είτε είχαν ως πραγματικό σκοπό τη διόγκωση του τιμήματος του έργου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή