ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε αποπληρωμή σημαντικού μέρους των οφειλών τους προς τη ΔΕΗ προχωρούν τα ΕΛΤΑ

Σε αποπληρωμή σημαντικού μέρους των οφειλών τους προς τη ΔΕΗ προχωρούν τα ΕΛΤΑ

Στην αποπληρωμή σημαντικού μέρους των οφειλών τους προς τη ΔΕΗ προχωρούν τα ΕΛΤΑ ως το τέλος της εβδομάδας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση των Ελληνικών Ταχυδρομείων θα καταβάλει το ποσό των 6,6 εκατ. ευρώ.
 
Το ποσό αυτό προέρχεται από την κάλυψη οφειλής που είχε η Πολιτεία προς τα ΕΛΤΑ για τη διακίνηση του Τύπου στο εσωτερικό της χώρας κατά το χρονικό διάστημα από 1 Νοεμβρίου 2013 ως 9 Αυγούστου 2015.

Η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας (ΓΓΕΕ) του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κατάφερε να εξασφαλίσει τα 6,6 εκατ. ευρώ, καλύπτοντας τη σημαντική αυτή υποχρέωση, η οποία στο μεγαλύτερο μέρος της αφορά στην περίοδο της προηγούμενης κυβέρνησης.
 
Παράλληλα, σύμφωνα με στελέχη του Υπουργείου, το τελευταίο διάστημα έχουν προχωρήσει οι εξής ενέργειες:

-Η ΓΓΕΕ πλήρωσε στις 8 Δεκεμβρίου 2015 οφειλές της Πολιτείας προς τα ΕΛΤΑ, ύψους 7 εκατ. ευρώ, για την περίοδο 1 Ιανουαρίου 2012 – 31 Οκτωβρίου 2013 (κυβερνήσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ).

-Καλύφθηκε ποσό 4,5 εκατ. ευρώ, το οποίο προέκυψε από σύμβαση που υπεγράφη με τα ΕΛΤΑ στις 10 Αυγούστου 2015 και η οποία είχε διάρκεια ένα έτος, για τη διακίνηση του Τύπου στο εσωτερικό της χώρας.

-Την 1η Νοεμβρίου 2016 προκηρύχθηκε διεθνής ηλεκτρονικός διαγωνισμός και από την 1η Απριλίου 2017 υπάρχει σύμβαση με τα ΕΛΤΑ για την ταχυδρομική διακίνηση του Τύπου στο εσωτερικό της χώρας για δύο έτη, με προϋπολογισθείσα συνολική δαπάνη 7 εκατ. ευρώ, για τα οποία υπάρχει ομαλή χρηματοροή.
 

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)