Εως 15/6 τα περιγράμματα θέσεων για γεν. διευθυντές

Εως 15/6 τα περιγράμματα θέσεων για γεν. διευθυντές

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την εντατικοποίηση της εργασίας των ομάδων που έχουν επιφορτιστεί με την κατάρτιση των περιγραμμάτων θέσεων ζητεί με εγκύκλιό της η υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Ολγα Γεροβασίλη, υπογραμμίζοντας ότι μέχρι το τέλος Ιουνίου θα πρέπει να έχουν καταρτιστεί τα περιγράμματα για γενικούς διευθυντές, διευθυντές και τμηματάρχες, προκειμένου η κινητικότητα να ξεκινήσει στις αρχές Σεπτεμβρίου. 

Οπως επισημαίνεται στην εγκύκλιο, ήδη η καταληκτική ημερομηνία για τα περιγράμματα θέσεων για τους γενικούς διευθυντές έχει παρέλθει (29 Μαΐου) χωρίς ωστόσο να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία. Τα περιγράμματα θέσεων για τους διευθυντές θα πρέπει να έχουν καταρτιστεί μέχρι τις 15 Ιουνίου, ενώ για τους τμηματάρχες μέχρι τις 30 του μηνός.

Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του υπουργείου, εκτιμάται ότι μέχρι το τέλος Ιουλίου θα είναι έτοιμα τα περιγράμματα θέσεων για όλα τα υπουργεία, καθώς και για αντιπροσωπευτικό δείγμα φορέων του Δημοσίου. Τα τελευταία θα λειτουργήσουν ως «καμβάς» για την ολοκλήρωση της διαδικασίας σε όλους τους φορείς – νοσοκομεία, δήμους, περιφέρειες και αποκεντρωμένες διοικήσεις.

Τα νέα περιγράμματα είναι απαραίτητα για την εφαρμογή της κινητικότητας, καθώς θα αντικατοπτρίζουν τις ανάγκες της κάθε θέσης και συνεπώς τα προσόντα που θα πρέπει να έχει ο υποψήφιος. Περαιτέρω όμως, είναι σημαντικά και για την εφαρμογή του νέου συστήματος επιλογής προϊσταμένων. Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο μνημόνιο, μέχρι τον Σεπτέμβριο θα πρέπει να έχουν επιλεγεί οι γενικοί διευθυντές ανθρώπινου δυναμικού και οικονομικού, ενώ οι γενικοί διευθυντές άλλων τμημάτων θα πρέπει να έχουν τοποθετηθεί μέχρι τον Δεκέμβριο του 2017. Η τοποθέτηση των διευθυντών τμημάτων θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Μάρτιο του 2018, ενώ οι προϊστάμενοι τμημάτων μέχρι τον Απρίλιο του ίδιου έτους.

Αξιολόγηση

Εν τω μεταξύ, «στον αέρα» βρίσκεται η αξιολόγηση η οποία θα πρέπει να ολοκληρωθεί εντός του Ιουνίου. Η πρόσφατη συνάντηση μεταξύ της ηγεσίας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και της ΑΔΕΔΥ απέβη άκαρπη, καθώς η τελευταία εμμένει στη θέση της περί αποχής από την αξιολόγηση.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται πλέον η επόμενη κίνηση από πλευράς υπουργείου, καθώς η προθεσμία «τρέχει». Η υπουργός επί του παρόντος είναι αρνητική στην προσφυγή στα δικαστήρια κατά της αποχής της ΑΔΕΔΥ, ενώ κατά τη συνάντηση σημείωσε την εκτίμησή της ότι η πλειονότητα των δημοσίων υπαλλήλων «αντιλαμβάνεται την ανάγκη μεταρρύθμισης στη δημόσια διοίκηση και θα συμμετέχει στη διαδικασία της αξιολόγησης». Η κ. Γεροβασίλη, μάλιστα, ανέφερε την πληροφορία ότι «οι υπάλληλοι συμπληρώνουν τα έντυπα, αλλά αρνούνται να τα παραλάβουν οι προϊστάμενοί τους», ενώ υποστήριξε ότι η ΑΔΕΔΥ λόγω της αδιαλλαξίας της «ρίχνει νερό στον μύλο των πιο ακραίων νεοφιλελεύθερων κύκλων που ονειρεύονται ένα συρρικνωμένο και απαξιωμένο Δημόσιο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή