Το υπουργείο «ξέχασε» ότι το Μουσείο Δήλου έκλεισε

Το υπουργείο «ξέχασε» ότι το Μουσείο Δήλου έκλεισε

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από επισκέπτη στην Δήλο και όχι από την επίσημη οδό του Υπουργείου Πολιτισμού -όπως θα ήταν θεσμικά ορθό-, πληροφορηθήκαμε ότι το αρχαιολογικό μουσείο παραμένει κλειστό από την προηγούμενη Δευτέρα.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΠΟ προφανώς δεν θεώρησαν απαραίτητο να ενημερώσουν το κοινό για την εξέλιξη αυτή που οφείλεται σε εργασίες οι οποίες γίνονται στην οροφή του μουσείου και έδειξαν μεγαλύτερη ζημιά απ’ αυτήν που αρχικά είχε εκτιμηθεί.

Το ΥΠΠΟ δεν ενημέρωσε το κοινό, δεν γνωρίζει πότε θα ξανανοίξει το μουσείο αλλά χάρηκε, όταν έμαθε -από την «Κ»- ότι για τις μέρες που το μουσείο θα παραμείνει κλειστό και επισκέψιμος θα είναι μόνο ο αρχαιολογικός χώρος, το εισιτήριο από 12 θα κοστίζει 6 ευρώ.

Μετά την… ενημέρωση από την «Κ», το Υπουργείο Πολιτισμού προχώρησε στην έκδοση σχετικής ανακοίνωσης::

«Το Αρχαιολογικό Μουσείο της Δήλου θα παραμείνει κλειστό μέχρι τα τέλη του Ιουνίου λόγω έκτακτων επισκευαστικών εργασιών που πραγματοποιούνται στις οροφές του κτηρίου.

Αφορμή για την μελέτη και την έναρξη των εργασιών υπήρξε η αποκόλλησή τμήματος σοβά από οροφή αίθουσας.

Με κίνητρο να μην υπάρξει δυσαρέσκεια εκ μέρους των επισκεπτών το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού αποφάσισε να μειωθεί το εισιτήριο στον αρχαιολογικό χώρο, καθ όλη την διάρκεια των επισκευών, από 12 σε 6 ευρώ.  Επισημαίνεται ότι ο Αρχαιολογικός Χώρος της Δήλου λειτουργεί κανονικά, καθημερινά με ωράριο 8:00 π.μ-8:00 μ.μ».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή