ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γ. Πατούλης: Συγκλονίζει ο θάνατος του 11χρονου μαθητή – Προτεραιότητα η αποκατάσταση της ασφάλειας

patoylhs21-thumb-large-thumb-large

«Να μην θρηνήσουμε άλλο θάνατο παιδιού», αναφέρει σε δήλωσή του ο Πρόεδρος Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος Γ. Πατούλης, με αφορμή τον θάνατο του 11χρονου μαθητή το βράδυ της Πέμπτης από αδέσποτη σφαίρα κατά τη διάρκεια της σχολικής γιορτής, ενώ επισημαίνει την «ευθύνη της Κεντρικής Εξουσίας να αποκαταστήσει άμεσα το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών». 

«Ο θάνατος ενός 11χρονου μαθητή στο προαύλιο του σχολείου του από αδέσποτη σφαίρα, μας συγκλονίζει όλους. Τέτοια περιστατικά αποτελούν σημάδι παρακμής για τη χώρα και την κοινωνία μας. Πρέπει όλοι μας και πρώτα από όλα η Κεντρική Εξουσία, να αναλάβουμε τις ευθύνες μας», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο κ. Πατούλης, τονιζοντας ότι «η σύλληψη του δράστη πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα, αλλά από μόνη της δεν επαρκεί». 

«Πρέπει να θωρακίσουμε τι πόλεις μας ώστε να μην επαναληφθούν ανάλογα περιστατικά. Είναι ευθύνη της Πολιτείας να αποκαταστήσει άμεσα το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών, όχι μόνον στο Μενίδι, αλλά στο σύνολο της Επικράτειας. Η επίδειξη μηδενικής ανοχής σε κάθε μορφή παραβατικότητας, είναι το πρώτο σημαντικό βήμα για να αισθάνονται οι πολίτες ασφαλείς. 

Το επόμενο βήμα θα πρέπει να είναι η συνεργασία Κεντρικής Εξουσίας και Αυτοδιοίκησης. Με ουσιαστικές κινήσεις, όπως η εκχώρηση αρμοδιοτήτων και πόρων από τα  πάνω προς τα κάτω, σε τομείς όπως η φύλαξη των σχολείων αλλά και η ενδυνάμωση της Δημοτικής Αστυνομίας», καταλήγει.