Responsib’All: Παγκόσμια Ημέρα Υπευθυνότητας της Pernod Ricard

Responsib’All: Παγκόσμια Ημέρα Υπευθυνότητας της Pernod Ricard

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η 1η Ιουνίου είναι μια πολύ ιδιαίτερη ημερομηνία για όλους τους εργαζόμενους της Pernod Ricard παγκοσμίως, καθώς έχει εδραιωθεί ως η μέρα εθελοντικής συνεισφοράς. Για 7η συνεχή χρονιά οι εργαζόμενοι της Pernod Ricard στην Ελλάδα και σε  όλο τον κόσμο άφησαν τα γραφεία τους, και πήραν μέρος στις ενέργειες του Προγράμματος «Responsib’All Day», υποστηρίζοντας δράσεις προσφοράς στις τοπικές κοινωνίες. Για την 1η Ιουνίου 2017, το παγκόσμιο αποτύπωμα Κοινωνικής Υπευθυνότητας της Pernod Ricard διαμορφώθηκε από περισσότερες από 100 πρωτοβουλίες σε 85 χώρες σε όλον τον πλανήτη.

Στην Ελλάδα, οι εργαζόμενοι της Pernod Ricard Hellas συμμετείχαν σε κοινωνικές δράσεις με επίκεντρο τα παιδιά, σε τρεις πόλεις: Αθήνα, Μυτιλήνη και Θεσσαλονίκη. Στην Αθήνα επισκέφθηκαν το Ίδρυμα Χατζηκώνστα, το οποίο εδώ και 160 χρόνια στηρίζει παιδιά, ηλικίας 6 έως 18 ετών, και ανέλαβαν την αναδιαμόρφωση επιλεγμένων χώρων του Ιδρύματος, αλλά και το μαγείρεμα του γεύματος των παιδιών.  Στη Μυτιλήνη αναδιαμόρφωσαν χώρους και μαγείρεψαν για τη ΜΚΟ «Help» που ασχολείται με την ψυχολογική συμπαράσταση και την οικονομική ενίσχυση παιδιών που αντιμετωπίζουν δυσκολίες. Τέλος, στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη των εργαζομένων στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Δήμου Συκεών, βοηθώντας τους σε δραστηριότητες, όπως είναι η ανακύκλωση και δημιουργώντας μαζί τους χειροτεχνίες, οι οποίες θα διατίθενται προς πώληση στο ευρύ κοινό.

O Cyril Claquin, Μanaging Director της Pernod Ricard Hellas δήλωσε: «Όπως κάθε χρόνο, έτσι και για τη φετινή χρονιά στο πλαίσιο του Προγράμματος Responsib’All Dayτης Pernod Ricard, όλοι οι εργαζόμενοι γίναμε πρεσβευτές πρώτης γραμμής των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει ο Όμιλος στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικής  Υπευθυνότητας, οι οποίες εστιάζουν σε τέσσερις βασικούς τομείς: τη διάδοση του μηνύματος για την υπεύθυνη κατανάλωση αλκοόλ, τη δυνατότητα υλοποίησης πρωτοβουλιών από τους υπαλλήλους της εταιρείας, την προστασία του πλανήτη μας και την ανάπτυξη των τοπικών κοινοτήτων. Με δράσεις σαν και αυτήν γίνεται πραγματικότητα το όραμα του Ομίλου, «Créateurs de convivialité»,  το οποίο προωθεί τη συνοχή των μελών των τοπικών κοινοτήτων».

Δράσεις των εργαζομένων Pernod Ricard σε άλλα μέρη του κόσμου:

  • Παρίσι. Χτίσιμο 80 κυψελών μελισσών για συνεισφορά στην αύξηση της παραγωγής μελιού της πόλης για 5% με 10% στα επόμενα 3 χρόνια, διατηρώντας έτσι τη βιοποικιλότητα. Σαν κέρασμα, οι 400 εργαζόμενοι της Pernod Ricard HQ&EMEA θα έχουν την ευκαιρία απολαύσουν ένα μοναδικό ‘μπαρ μελιού μετά από τη σκληρή δουλειά τους.
  • Δουβλίνο. Βοήθεια στην αποκατάσταση ενός συγκροτήματος κατοικιών για ενηλίκους με νοητικές και σωματικές αναπηρίες. Στόχος είναι να κάνουν τις εγκαταστάσεις πιο εύκολα προσβάσιμες, συμπεριλαμβανομένων κάποιων ανυψωμένων κρεββατιών. Επίσης, οι ένοικοι θα μάθουν πώς να καλλιεργούν λαχανικά με την υποστήριξη των εργαζομένων στα Ιρλανδικά Αποστακτήρια.
  • Νέα Ζηλανδία. Ενέργειες καθαριότητας και αποκατάστασης σε περιοχές που επλήγησαν από το σεισμό του 2016, γύρω από τις μονάδες παραγωγής και τους αμπελώνες των οινοποιών της Pernod Ricard.
  • Μοζαμβίκη. Ευαισθητοποίηση για την υπεύθυνη κατανάλωση νερού στο Μαπιούτο μέσα από έναν οικολογικό περίπατο, με την Pernod Ricard τη νεότερη θυγατρική του γκρουπ, και τη δωρεά 14€ για 100 βήματα κάθε εργαζόμενου, προκειμένου να χτιστούν πηγάδια νερού.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή