ΠΟΑΣΥ: Κρατική αδιαφορία και γκετοποίηση ευθύνονται για την κατάσταση στο Μενίδι

ΠΟΑΣΥ: Κρατική αδιαφορία και γκετοποίηση ευθύνονται για την κατάσταση στο Μενίδι

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Θλιβερό αποτέλεσμα μιας παρατεταμένης κρατικής αδιαφορίας που δημιουργούσε και δημιουργεί γκέτο, γνωστά σε όλους», χαρακτηρίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) τον τραγικό θάνατο απο αδέσποτη σφαίρα, του 11χρονου μαθητή στο Μενίδι.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε πριν απο λίγο η ομοσπονδία, εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήριά της στην οικογένεια του μικρού Μάριου και επιχειρεί μια δημόσια τοποθέτηση «για τις συνθήκες τάξης και ασφάλειας που επικρατούν στη χώρα μας».

Η Ομοσπονδία τονίζει ότι «το τραγικό συμβάν δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία», αλλά απόρροια μιας σειράς κινήσεων απο τις κυβερνήσεις πριν ακόμα ξεσπάσει η κρίση, που απαξίωσαν την αστυνομία, ενώ για την σημερινή κυβέρνηση αναφέρει οτι «ακολουθεί την πεπατημένη των μνημονίων».

Καταλήγοντας η ανακοίνωση αναφέρει οτι «η Ελληνική Αστυνομία χρήζει μιας διακομματικής αντιμετώπισης που θα της επιτρέπει την απαλλαγή από περικοπές δαπανών και θα της διασφαλίζει μια ανεπηρέαστη από εξωγενείς παράγοντες λειτουργία».

(Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή