Φυσική και Ιστορία, για πολύ καλά διαβασμένους

Φυσική και Ιστορία, για πολύ καλά διαβασμένους

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύσκολο αναμένεται να αποδειχθεί το «20» φέτος στη Φυσική και στην Ιστορία. Στα δύο αυτά μαθήματα βαρύτητας εξετάστηκαν χθες οι υποψήφιοι Γενικού Λυκείου που διεκδικούν μία θέση στα πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ, και δη στις σχολές ανθρωπιστικών και θετικών επιστημών. Τα θέματα δεν είχαν παγίδες, ήταν σαφή αλλά παράλληλα ήταν δυσκολότερα από πέρυσι. Με βάση τον βαθμό δυσκολίας, ένας υποψήφιος θα φτάσει εύκολα τη βαθμολογική κλίμακα μεταξύ 16-18, αλλά δύσκολα θα περάσει στην περιοχή του άριστα, δηλαδή από 18 και άνω.

Ειδικότερα, στη Φυσική Προσανατολισμού μετά τα περυσινά πολύ εύκολα θέματα, φέτος ο πήχυς δυσκολίας ανέβηκε και κυρίως στην τελευταία ερώτηση, η οποία παραδοσιακά είναι η πιο δύσκολη των θεμάτων και καθοριστική για το 20. «Τα θέματα καλύπτουν με σωστό τρόπο όλο το εύρος της εξεταστέας ύλης. Η δυσκολία των θεμάτων είναι κλιμακούμενη, με τα τελευταία ερωτήματα των θεμάτων Γ και Δ να απαιτούν καλή κατανόηση των φυσικών εννοιών και προσοχή κατά την εκτέλεση της λύσης. Τα ζητήματα απαιτούσαν αρκετό χρόνο για την επίλυσή τους και είναι μεγαλύτερα σε έκταση και απαιτητικότερα σε σχέση με αυτά των Πανελλαδικών του 2016» ανέφεραν οι εκπαιδευτικοί του φροντιστηρίου «Μεθοδικό».

Στην Ιστορία θεωρείται ότι ένας καλά προετοιμασμένος υποψήφιος που είχε κατανοήσει την ύλη θα απέδιδε, αφού τα θέματα ήταν μεγάλης έκτασης και από διαφορετικά σημεία του βιβλίου, με αποτέλεσμα να μην ευνοείται η παπαγαλία. Οπως και στη Φυσική, η τέταρτη ερώτηση ήταν δύσκολη και αναμένεται να ξεκαθαρίσει ποιοι θα αριστεύσουν. Οπως σχολίασαν ενδεικτικά οι εκπαιδευτικοί του φροντιστηρίου «Μεθοδικό», «πηγές, όπως αυτή του Κ. Σβολόπουλου για το Κρητικό Ζήτημα που οι μαθητές εκλήθησαν να αναλύσουν χαρακτηρίζονται ως απαιτητικές, με αποτέλεσμα να μην αναμένεται μεγάλο ποσοστό αριστούχων».

Ανάπτυξη Εφαρμογών

Στο μάθημα της Ανάπτυξης Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον τα θέματα επίσης ήταν σαφή, διαβαθμισμένης δυσκολίας και δομημένα έτσι ώστε οι καλά προετοιμασμένοι υποψήφιοι να προσεγγίσουν με άνεση τη βαθμολογική κλίμακα του άριστα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή