Λέσβος: 150 μη κατοικήσιμα σπίτια μετά τον πρώτο έλεγχο

Λέσβος: 150 μη κατοικήσιμα σπίτια μετά τον πρώτο έλεγχο

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα 150 σπίτια από τα 254 που ελέγχτηκαν σήμερα από τα συνεργεία έχουν κριθεί μη κατοικήσιμα στη Βρίσα και στις άλλες περιοχές που επλήγησαν από τον σεισμό στην Λέσβο ανέφερε ο υπουργός Υποδομών Χρ.Σπίρτζης σε συνέντευξη τύπου.

Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες ενώ όπως είπε ο υπουργός δόθηκε προτεραιότητα στα 14 σχολεία που είναι εξεταστικά κέντρα από τα οποία τα 12 κρίθηκαν κατάλληλα ενώ για τα άλλα δυο αναμένονται τα αποτελέσματα αργά απόψε.

Στους ελέγχους συμμετέχουν 100 μηχανικοί του υπουργείου και άλλων υπηρεσιών.

Ο κ. Σπίρτζης ανακοίνωσε ότι θα εφαρμοσθεί και στην Λέσβο το σύστημα της επιδότησης ενοικίου όπως έγινε και στο σεισμό της Κεφαλονιάς, δεν θα στηθούν δηλαδή καταυλισμοί.

Στους σεισμόπληκτους της Λέσβου θα εφαρμοσθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα αρωγής από το νόμο όπως επίσης θα υπάρξουν διευκολύνσεις στην πληρωμή του ΕΦΚΑ και του ΦΠΑ . Ήδη έχουν γίνει σχετικές εισηγήσεις στο υπουργείο Οικονομικών, ανέφερε , που αντιμετωπίζονται θετικά . Το σύνολο των μέτρων θα ανακοινωθεί στη Αθήνα όταν θα έχουμε όλα τα δεδομένα υπογράμμισε ο κ.Σπίρτζης .

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή