Ευρωπαϊκό βραβείο σε ρεπορτάζ της «Κ» για το προσφυγικό

Ευρωπαϊκό βραβείο σε ρεπορτάζ της «Κ» για το προσφυγικό

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ρεπορτάζ της «Κ» «Έξι ετών, μόνος, σε ένα φλεγόμενο πλοίο»  του Γιάννη Παπαδόπουλου  κέρδισε την 3η θέση στην κατηγορία του έντυπου ρεπορτάζ του EU Migration Media Award 2017.

Το ρεπορτάζ δημοσιεύθηκε στην «Κ» στις 22 Ιανουαρίου 2017 και παρουσιάζει την τραγική ιστορία μιας οικογένειας Σύρων προσφύγων που διέφυγαν από τον εμφύλιο πόλεμο στην πατρίδα τους και έχασαν τον 6χρονο γιο τους στο ναυτικό δυστύχημα του «Norman Atlantic».

Το κείμενο της «Κ» πλαισιώθηκε από σκίτσα βασισμένα στη διήγηση του πατέρα του 6χρονου αγοριού.

Για πρώτη φορά ως αφηγηματική τεχνική επιλέχθηκε από την «Κ» και η χρήση βίντεο με σκίτσα και κινούμενη εικόνα στη διαδικτυακή εκδοχή του θέματος. Τα περισσότερα καρέ βασίστηκαν σε πραγματικές φωτογραφίες ή στοιχεία του ρεπορτάζ.

Ο διαγωνισμός EU Migration Media Award διεξήχθη φέτος για πρώτη φορά. Σύμφωνα με τους διοργανωτές συγκέντρωσε περισσότερες από 120 υποψηφιότητες στις τέσσερις κατηγορίες (Print, Online, Radio, Video).


Το βίντεο της «Κ»: Ο χαμένος γιος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή