ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εισαγγελείς ζητούν ενοχή του ζεύγους Τσοχατζόπουλου

Εισαγγελείς ζητούν ενοχή  του ζεύγους Τσοχατζόπουλου

Την ενοχή του πρώην υπουργού Ακη Τσοχατζόπουλου για τις μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων (υποβρύχια και TorM1), αλλά και της συζύγου του Βίκυς Σταμάτη, της κόρης του και στενών του συνεργατών πρότειναν στο Πενταμελές Εφετείο της Αθήνας οι εισαγγελείς της έδρας (τακτική και αναπληρωτής), καθώς η δίκη του πρώην υπουργού, που δικάζεται σε δεύτερο βαθμό, βαίνει προς το τέλος της.

Η εισαγγελέας της δίκης Αναστασία Δημητριάδου πρότεινε να κηρυχθούν ένοχοι 12 από τους συνολικά 16 κατηγορουμένους, τονίζοντας πως από τη δικαστική έρευνα και τα στοιχεία της ογκωδέστατης δικογραφίας προέκυψε ότι διακινήθηκε «μαύρο χρήμα» από εξοπλιστικά προγράμματα με πρωταγωνιστή τον Ακη Τσοχατζόπουλο και συνεργούς μέλη της οικογενείας του και στενούς του συνεργάτες. Εκανε λόγο για «δαιδαλώδες δίκτυο τραπεζικών λογαριασμών και εξωχώριων εταιρειών με στόχο τη νομιμοποίηση του “μαύρου χρήματος” από τον πρώην υπουργό», ενώ σε ό,τι αφορά τον ρόλο της συζύγου του, η εισαγγελέας τόνισε ότι γνώριζε την παράνομη προέλευση των χρημάτων. Το ίδιο ανέφερε και για την κόρη του Αρετή Τσοχατζοπούλου, για λογαριασμό της οποίας αγοράστηκαν ακίνητα με «μαύρο χρήμα». Επίσης την ενοχή πρότεινε για τον στενό συνεργάτη του Ακη Τσοχατζόπουλου, Ιωάννη Σμπώκο, και τον εξάδελφό του Νικ. Ζήγρα.

Ο αναπληρωτής εισαγγελέας στη δίκη Σταμάτης Δασκαλόπουλος αναφέρθηκε εκτενώς στις «παράνομες χρηματορροές δωροδοκίας», όπως χαρακτήρισε τις κινήσεις λογαριασμών του πρώην υπουργού, ενώ για το πολυσυζητημένο ακίνητο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου τόνισε ότι από τα στοιχεία της δικογραφίας δεν καταλείπεται αμφιβολία ότι η πώληση ήταν εικονική και το ακίνητο ανήκε χρόνια πριν στον Ακη Τσοχατζόπουλο, ο οποίος χθες ήταν παρών στη δίκη, όπως και η σύζυγός του. Η δίκη θα συνεχιστεί με αγορεύσεις συνηγόρων και η απόφαση αναμένεται μέσα στο καλοκαίρι.