Στήριξη στον διευθυντή του 1ου Γυμνασίου Ρεθύμνου

Στήριξη στον διευθυντή του 1ου Γυμνασίου Ρεθύμνου

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την υποστήριξη του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, καθώς και των καθηγητών του σχολείου του έχει ο διευθυντής 1ου Γυμνασίου Ρεθύμνου, για τον οποίο υπήρξε πρόταση στην ΕΛΜΕ Ρεθύμνου να διαγραφεί.

Ο λόγος ήταν ότι προκάλεσε την παρέμβαση του εισαγγελέα για κατάληψη του σχολείου τους τον περασμένο Σεπτέμβριο. Τελικά, από το Δικαστήριο Ανηλίκων επεβλήθη σε τρεις μαθητές ποινή εκτέλεσης κοινωνικής εργασίας για 80 ώρες.

Ειδικότερα, για χθες βράδυ είχε προγραμματισθεί γενική συνέλευση της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου, κατά την οποία επρόκειτο να συζητηθεί η πρόταση για διαγραφή από την ΕΛΜΕ του διευθυντή. Πρόταση με την οποία ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου διαφωνούν.

Εγγραφο προς ΕΛΜΕ

Ο διευθυντής σε έγγραφό του προς την ΕΛΜΕ και τους συναδέλφους του ανέφερε ότι «πρέπει να αντιμετωπίζουμε αποτελεσματικά και θαρραλέα και τις πλέον περίπλοκες και πιεστικές απαιτήσεις της συγκυρίας, ιδιαίτερα όσοι από εμάς υπηρετούμε σε θέσεις ευθύνης στα σχολεία. Να είμαστε εκεί και για τα εύκολα και για τα δύσκολα». Και παρακάτω συμπληρώνει: «Θυμίζω την περυσινή τραυματική εμπειρία στο 1ο Γυμνάσιο και τον πριν από λίγα χρόνια σοβαρό τραυματισμό μαθητή σε σχολείο του νομού. Θυμίζω ακόμη πως πολλοί μαθητές, ανάμεσά τους και οι μικρότεροι, παρέμεναν παγιδευμένοι παρά τη θέλησή τους στο αποκλεισμένο με αλυσίδες σχολικό κτίριο, ενώ οι γνωστοί εξωσχολικοί ήδη το γυρόφερναν απειλητικά. Αυτές οι πιεστικές, πραγματικές συνθήκες και η αδυναμία θεσμικών προσώπων να προσφέρουν οποιαδήποτε ουσιαστική βοήθεια προς την κατεύθυνση της λύσης αυτής της αγχωτικής κατάστασης υπήρξαν το μοναδικό μου κίνητρο για την ενημέρωση της Δικαιοσύνης».

Πάντως, το διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΜΕ φέρεται να επιθυμεί να ρίξει τους τόνους και το περιστατικό να λήξει χωρίς τη διαγραφή του εκπαιδευτικού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή