Καθορίστηκε το τέλος για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

Καθορίστηκε το τέλος για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε 100 ανά πλειστηριασμό εφόσον η τιμή πρώτης προσφοράς είναι έως 3.000 ευρώ και 350 ευρώ εάν είναι μεγαλύτερη, καθορίζεται το τέλος χρήσης των συστημάτων για την διενέργεια των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή.

Με την υπ΄ αριθμ. 46904 οικ./2017 απόφασή του, που δημοσιεύθηκε στις 13 Ιουνίου 2017 στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, τροποποιήθηκε το άρθρο 8 της προγενέστερης απόφασή του (υπ΄ αριθμ. 41756οικ./2017) που είχε δημοσιευθεί στις 30 Μαΐου 2017 για την «διενέργεια πλειστηριασμού με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων».

Η νεότερη υπουργική απόφαση, με την οποία καθορίζεται το τέλος χρήσης, αναφέρει:

«Το τέλος χρήσης των συστημάτων για τη διενέργεια του ηλεκτρονικού πλειστηριασμού καταβάλλεται από τον υπερθεματιστή και ορίζεται:

στο ποσό των 350 ευρώ ανά πλειστηριασμό, εφόσον η τιμή πρώτης προσφοράς είναι μεγαλύτερη του ποσού των 3.000 ευρώ

στο ποσό των 100 ευρώ ευρώ ανά πλειστηριασμό, εφόσον η τιμή πρώτης προσφοράς είναι ίση ή μικρότερη του ποσού των 3.000 ευρώ.

Εξ αυτού, ποσό 20 ευρώ αποδίδεται από τον οικείο Συμβολαιογραφικό Σύλλογο στο ΤΑΧΔΙΚ, σύμφωνα με τα οριζόμενα στις παρ. 13 και 1 του άρθρου 959Α του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.

Ως αιτία όλων των παραπάνω ενεργειών αναφέρεται ο κωδικός αριθμός του ηλεκτρονικού πλειστηριασμού. Ο υποψήφιος πλειοδότης διορίζει, με δήλωση που γίνεται ηλεκτρονικά, αντίκλητο ο οποίος κατοικεί στην περιφέρεια του πρωτοδικείου του τόπου της εκτέλεσης, μέχρι ώρα 15.00, δύο εργάσιμες ημέρες πριν από την ορισθείσα ημέρα του πλειστηριασμού, διαφορετικά αντίκλητος θεωρείται ο γραμματέας του πρωτοδικείου του τόπου της εκτέλεσης».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή