Χίος: Διαδηλωτές ζητούν αποχώρηση των προσφύγων από το νησί

Χίος: Διαδηλωτές ζητούν αποχώρηση των προσφύγων από το νησί

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί στην εκδήλωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία της πόλης της Χίου που βρίσκεται η Παγχιακή Επιτροπή, ζητώντας την άμεση αποχώρηση όλων των προσφύγων – μεταναστών από το νησί.

Υπενθυμίζεται πως ακόμη δεν έχει οριστικοποιηθεί το σημείο χωροθέτησης προαναχωρησιακού κέντρου (ΠΡΟΚΕΚΑ) στη Χίο παρά το γεγονός ότι το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει εδώ και καιρό καταστήσει σαφές ότι θα προχωρήσει στη δημιουργία του κέντρου άμεσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μετανάστες που συλλαμβάνονται στη Χίο μεταφέρονται στη Λέσβο –όπου λειτουργεί κλειστό κέντρο εντός του hotspot στη Μόρια– προκειμένου να κρατηθούν έως ότου προγραμματιστεί η απέλασή τους, καθώς ούτε τα αστυνομικά τμήματα στη Χίο διαθέτουν χώρο. Η κατάσταση στο νησί είναι εξαιρετικά έκρυθμη, ειδικά στον καταυλισμό της Σούδας, ο οποίος λειτουργεί άτυπα από τον δήμο σε συνεργασία με την Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ και βρίσκεται στις παρυφές της πόλης.

Οι συνθήκες διαμονής είναι δύσκολες, αλλά ο αριθμός των «φιλοξενουμένων» καθημερινά αυξάνεται, εφόσον οι ροές μεταναστών δεν έχουν σταματήσει εντελώς, με αποτέλεσμα οι σκηνές των μεταναστών να έχουν φτάσει στη θάλασσα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή