Πανελλαδικές: Η Ιατρική Αθηνών χάνει τα 19.000 μόρια – Οι απαντήσεις στα θέματα Βιολογίας

Πανελλαδικές: Η Ιατρική Αθηνών χάνει τα 19.000 μόρια – Οι απαντήσεις στα θέματα Βιολογίας

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πτωτικές πιέσεις αναμένεται να δεχθούν οι βάσεις των ιατρικών σχολών μετά και τα σημερινά δυσκολότερα θέματα σε σχέση με πέρσι στο μάθημα υψηλής βαρύτητας, τη Βιολογία Προσανατολισμού.

Η εκτίμηση αυτή συνδυάζεται και με το γεγονός ότι τα θέματα της Χημείας, μάθημα επίσης βαρύτητας για τις ιατρικές σχολές, ήταν δυσκολότερα από το 2016. Ετσι, με βάση τις ίδιες εκτιμήσεις, δεν αποκλείεται η Ιατρική Αθήνας να «χάσει» τα 19.000 μόρια, αφού πέρσι είχε βρεθεί στα 19.063, με άνοδο κατά 139 μόρια. Η Ιατρική με την χαμηλότερη βάση το 2016 ήταν στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης με 18.648 μόρια.

Σύμφωνα με την ομάδα βιολόγων του φροντιστηρίου «Μεθοδικό» τα θέματα της Βιολογίας Προσανατολισμού χαρακτηρίζονται «σχετικά απαιτητικά, με αρκετά σημεία τα οποία χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή, πλήρη κατανόηση της ύλης και εμβάθυνση».

Την ίδια στιγμή οι υποψήφιοι που θέλουν να διεκδικήσουν μια θέση σε τμήματα παραϊατρικών κλάδων εξετάστηκαν σήμερα στη Βιολογία Γενικής Παιδείας και σε θέματα, τα οποία, από το «Μεθοδικό», χαρακτηρίζονται «βατά καλύπτoντας μεγάλο κομμάτι της ύλης. Οι καλά προετοιμασμένοι υποψήφιοι μπορούσαν να ανταποκριθούν με επιτυχία εντός του δεδομένου χρόνου».

Επισυνάπτονται τα θέματα και οι απαντήσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ

/

/

/

/

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή