Πάρκα και κλειστά γυμναστήρια στον Πειραιά

Πάρκα και κλειστά γυμναστήρια στον Πειραιά

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τρία νέα σημαντικά έργα, κλειστά γυμναστήρια σε Πειραιά και Καμίνια, αλλά και το ιστορικό κέντρο της Νίκαιας, αναβαθμίζονται ύστερα από σχετική απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής.

Τα έργα αφορούν το κλειστό συγκρότημα γυμναστηρίων «Π. Σαλπέας», προϋπολογισμού 963.000 ευρώ, το κλειστό γυμναστήριο καλαθοσφαίρισης στα Καμίνια (Υμηττού & Μουτσοπούλου), με προϋπολογισμό 716.000 ευρώ, καθώς επίσης και το ιστορικό κέντρο της Νίκαιας, προϋπολογισμού 200.000 ευρώ.

Σημειώνεται, ότι τα δύο κλειστά συγκροτήματα γυμναστηρίων, καλαθοσφαίρισης και πετοσφαίρισης κατασκευάστηκαν τη δεκαετία του ’80 και από τότε δεν είχαν τύχει καμίας συστηματικής και ολοκληρωμένης αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού, προκειμένου να καταστούν λειτουργικά και ασφαλή για αθλητές, προπονητές και φιλάθλους. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, οι εργασίες που θα γίνουν θα αναβαθμίσουν εκ βάθρων τις εγκαταστάσεις και τους αγωνιστικούς χώρους, προσφέροντας σύγχρονες και λειτουργικές αθλητικές υποδομές που έχει ανάγκη ο Δήμος Πειραιά.

Τα έργα εντάσσονται στο πλαίσιο του συνολικού σχεδιασμού της Περιφέρειας Αττικής για την αναβάθμιση των υφισταμένων και την κατασκευή νέων αθλητικών υποδομών.

Ως προς την αναβάθμιση του ιστορικού κέντρου της Νίκαιας, ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Γιώργος Γαβρίλης, σε σχετική δήλωση, επισήμανε τη σημασία της παρέμβασης σε αυτήν την ιστορική περιοχή, στην οποία διατηρούνται ζωντανά τα υλικά ίχνη και η συλλογική μνήμη τόσο από την περίοδο της Μικρασιατικής Καταστροφής και της προσφυγιάς, όσο και από το Μπλόκο των Γερμανών το ’44.

«Η αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση της περιοχής αυτής, με πεζοδρόμους, φυτεύσεις, σύγχρονο φωτισμό, θα συμβάλλει αποφασιστικά στην προστασία, προβολή και ανάδειξη ενός ιστορικού τόπου, που και σήμερα διατηρεί πολλαπλώς την επικαιρότητα και τη σημασία του», ανέφερε ο κ. Γαβρίλης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή