Θέμα εσωτερικής κοινωνικής πολιτικής

Θέμα εσωτερικής κοινωνικής πολιτικής

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέσα σε τρία χρόνια ανακαίνισε δύο παλιά θερινά σινεμά που ήταν χρόνια κλειστά στην περιοχή και φέτος άνοιξε ένα καινούργιο, 400 θέσεων. Το ενδιαφέρον με τα θερινά του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας είναι ότι έχουν καλές προδιαγραφές και 3 ευρώ είσοδο. Κι αυτό, γιατί ο δήμος δεν τα μισθώνει, αλλά τα λειτουργεί ο ίδιος χρησιμοποιώντας αποκλειστικά δημότες, σχεδιάζοντας και το πρόγραμμά τους. Και όπως φαίνεται, είχε ανταπόκριση. Μόνον από τους δύο, πέρυσι, έκοψε 15.000 εισιτήρια που απέφεραν 45.000 ευρώ στα ταμεία του δήμου, σε διάστημα μικρότερο των τριών μηνών.

Τα χώρισε μάλιστα σε κατηγορίες: σινεφίλ, λαϊκό σινεμά, οικογένειες και με ανάλογα αφιερώματα. Ο καινούργιος κινηματογράφος, το «Cine Αλέκος Χρυσοστομίδης», λειτουργεί στο πάρκο Σελεπίτσαρι στην Αμφιάλη, απευθύνεται στα παιδιά και τους γονείς δίνοντάς τους όμως και τη δυνατότητα να πιουν τον καφέ ή το ποτό τους, ενώ οι πιτσιρικάδες παρακολουθούν με ασφάλεια την ταινία. Χώρος αμφιθεατρικός, λειτουργεί και ως κινηματογραφική λέσχη κάθε Τετάρτη.

Το «Cine Μελίνα» ήταν το πρώτο της σειράς των δημοτικών σινεμά. Βρίσκεται στη Δραπετσώνα, άνοιξε πριν από τρία χρόνια, παρουσιάζει ταινίες α΄ προβολής, απευθύνεται κυρίως στους σινεφίλ, ενώ στον χώρο του οι θεατές θα παρακολουθούν και διήμερα αφιερώματα, όπως αυτό που σχεδιάζεται για τον Νίκο Κούνδουρο.

Το «Cine Μάρθα Καραγιάννη» είναι στο Κερατσίνι, φιλοξενεί επίσης διήμερα αφιερώματα, όπως αυτό στον Φιλοποίμενα Φίνο αλλά και σε νέους Ελληνες σκηνοθέτες. Εχει σημασία για το κοινό ότι όλα τα αφιερώματα είναι με δωρεάν είσοδο. Αλλά ακόμη μεγαλύτερη σημασία έχει ότι μπορούν να παρακολουθήσουν ταινίες α΄ προβολής με 3 ευρώ. Είναι θέμα εσωτερικής κοινωνικής πολιτικής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή