Σημαντική αύξηση των μεταναστευτικών ροών στη Λέσβο το τελευταίο 20ήμερο

Σημαντική αύξηση των μεταναστευτικών ροών στη Λέσβο το τελευταίο 20ήμερο

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντική αύξηση των ροών μεταναστών και προσφύγων στη Λέσβο υπήρξε το τελευταίο 20ήμερο με το συνολικό αριθμό των εγκλωβισμένων στο νησί να φτάνει σήμερα το πρωί τους 3.653, όταν την 1η Ιανουαρίου ο αντίστοιχος αριθμός ήταν στους 3.181.

Από την 1η Ιουνίου και μέχρι σήμερα το πρωί στη Λέσβο πέρασαν 682 πρόσφυγες και μετανάστες. Την ίδια περίοδο στη Χίο πέρασαν 308 και στη Σάμο μόλις 48, ενώ την τελευταία εβδομάδα οι ροές στα δύο νησιά είναι μηδενικές. Αυτή γη αναντιστοιχία στους αριθμούς φαίνεται να απορρέει από τη συγκέντρωση τουριστών στα ξενοδοχεία στα μικρασιατικά παράλια απέναντι από τη Χίο και τη Σάμο (περιοχές Τσεσμέ και Κουσάντασι), κάτι που αντιθέτως δεν συμβαίνει στις ακτές απέναντι από τη Λέσβο που είναι φτωχές σε τουριστικές υποδομές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου, σήμερα Τετάρτη 21 Ιουνίου, συνολικά στα νησιά σε καταυλισμούς και άλλες δομές, βρίσκονται εγκλωβισμένοι 9.459 πρόσφυγες και μετανάστες, εκ των οποίων 3.653 βρίσκονται στη Λέσβο, 3.898 στη Χίο και 1.908 στη Σάμο.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή