ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επίθεση σε περιπολικό που μετέφερε κρατούμενο πίσω από την ΑΣΟΕΕ

Επίθεση σε περιπολικό που μετέφερε κρατούμενο πίσω από την ΑΣΟΕΕ

Επίθεση σε περιπολικό που μετέφερε κρατούμενο, εξαπέλυσαν λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, περίπου 20 κουκουλοφόροι, στην οδό Μαυροματέων, πίσω από τη σχολή της ΑΣΟΕΕ.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, το περιπολικό του Αστυνομικού Τμήματος Μαρκοπούλου, περνούσε από το σημείο, με προορισμό τα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων, μεταφέροντας έναν υπήκοο Μπαγκλαντές, ο οποίος είχε συλληφθεί για παρεμπόριο και προσάγονταν στον εισαγγελέα.
 
Η ομάδα αγνώστων επιτέθηκε αιφνιδιαστικά στο περιπολικό με πέτρες και άλλα αντικείμενα, προκαλώντας φθορές στο όχημα, ενώ οι δύο αστυνομικοί που επέβαιναν, μαζί με τον κρατούμενο, εξήλθαν του οχήματος, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει συμπλοκή με τους επιτιθέμενους, ενώ ταυτόχρονα κάλεσαν ενισχύσεις.
 
Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δράστες επιχείρησαν να πάρουν τον αλλοδαπό κρατούμενο, αλλά δεν τα κατάφεραν, γιατί έφτασαν στο σημείο πολύ γρήγορα Ομάδες ΔΙΑΣ, ΟΠΚΕ και μια διμοιρία των ΜΑΤ, όπου κατάφεραν να τους τρέψουν σε φυγή. Οι κουκουλοφόροι κατέφυγαν στο χώρο του Οικονομικού Πανεπιστημίου, ενώ ο κρατούμενος μεταφέρθηκε με άλλο όχημα στην εισαγγελία.

Για το περιστατικό διενεργείται έρευνα από την Ασφάλεια, ενώ οι δράστες αναζητούνται.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)