ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εισβολή φοιτητών στο γραφείο του πρύτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

eisvoli-foititon-sto-grafeio-toy-prytani-toy-panepistimioy-makedonias-2196493

Ομάδα περίπου τριάντα φοιτητών εισέβαλε την Πέμπτη στο γραφείο του πρύτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Αχιλλέα Ζαπράνη.

Όπως αναφέρει η πρυτανεία, σε ανακοίνωσή της, η εισβολή έγινε την ώρα που ο κ. Ζαπράνης είχε συνάντηση με το προεδρείο του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, με θέμα τον προγραμματισμό των κοινών δράσεων που θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα, στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο φορέων της Θεσσαλονίκης.

«Οι φοιτητές, προερχόμενοι κυρίως από το ΑΠΘ, απαίτησαν επιπλέον να μάθουν τις απόψεις του πρύτανη για το ΝΑΤΟ και αποχώρησαν από το γραφείο του όταν αυτός αρνήθηκε να σχολιάσει το ζήτημα, ως κείμενο εκτός του πλαισίου των καθηκόντων του, ενώ στη συνέχεια συγκεντρώθηκαν στην είσοδο του Πανεπιστημίου και βανδάλισαν το μαρμάρινο δάπεδο της εισόδου και τους τοίχους με συνθήματα», σημειώνει η πρυτανεία και προσθέτει: «Το σωστό ακαδημαϊκό ήθος πλήττεται από τέτοιες συμπεριφορές που οδηγούν σε καταδίκη του "ρωμαλέου φοιτητικού κινήματος" και αποδεικνύουν ότι η επίσημη επίκλησή του παραπέμπει σε παρωχημένες ιδεοληπτικές αντιλήψεις, άσχετες με τη σύγχρονη εκπαιδευτική πραγματικότητα».

Καταλήγοντας, κάνει λόγο για «φοιτητές που ασχημονούσαν, ενώ προφανώς υπάρχουν πολλοί άλλοι αποδεκτοί τρόποι να εκθέτουν τα αιτήματά τους, τα οποία η πρυτανεία είναι πάντοτε πρόθυμη να συζητήσει και να ικανοποιήσει, εφόσον αντιστοιχούν στις ανάγκες της πανεπιστημιακής λειτουργίας».