Μείωση τιμήματος ζητεί η Forthnet από τη Super League

Μείωση τιμήματος ζητεί η Forthnet από τη Super League

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διαπραγματεύσεις μεταξύ της Forthnet και της Super League διεξάγονται με στόχο την αναθεώρηση του ύψους των δικαιωμάτων που καταβάλλει η πρώτη στη δεύτερη και στα μέλη της. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Forthnet επιδιώκει τη μείωση των συμφωνημένων αμοιβών που καταβάλλει στις ποδοσφαιρικές ομάδες της Super League ως αντάλλαγμα για την εκχώρηση δικαιωμάτων μετάδοσης των τηλεοπτικών αγώνων.

Η πρότασή της θέλει τη μείωση του ανταλλάγματος που έχει συμφωνηθεί για τις δύο επόμενες σεζόν, δηλαδή μέχρι το καλοκαίρι του 2019, οπότε λήγει η σχετική συμφωνία. Κάθε χρόνο η εταιρεία καταβάλλει 34 εκατ. ευρώ σε Super League και ΠΑΕ, και η υπογεγραμμένη συμφωνία προβλέπει αύξηση του τιμήματος στα 36 εκατ. ευρώ έως την περίοδο 2018-19.

Σήμερα Παρασκευή, στις 10 το πρωί έχει προγραμματιστεί συνάντηση στη Super League προκειμένου να συζητηθεί το θέμα. Οι τελικές αποφάσεις, ωστόσο, αναμένεται να ληφθούν την ερχόμενη Δευτέρα, κατά τη συνεδρίαση της Super League.

Οι ελληνικές ποδοσφαιρικές ομάδες, εκτός από το θέμα της μείωσης των αμοιβών τους, θέτουν και το θέμα καθυστέρησης οφειλών της Forthnet για τη σεζόν που τώρα ολοκληρώνεται (2016-17). Η Forthnet όμως δεν αναγνωρίζει τις αιτιάσεις των διοικήσεων των ΠΑΕ και υποστηρίζει ότι τα διαφιλονικούμενα ποσά έχουν παρακρατηθεί ως ρήτρες για τις δύο αγωνιστικές που χάθηκαν στο τέλος του περασμένου Αυγούστου και στα πλέι οφ της περασμένης σεζόν (2015-16).

Αξιόπιστες πληροφορίες αναφέρουν ότι η μείωση των αμοιβών που έθεσε πριν από λίγες ημέρες η Forthnet ανέρχεται στο 20%. Η Super League, ωστόσο, φέρεται να συζητά μια μικρή μονοψήφια μείωση. Πηγές, πάντως, που παρακολουθούν την υπόθεση δεν αποκλείουν μια γεφύρωση των διαφορετικών θέσεων στο -10%. Επίσης οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι τόσο η Super League όσο και κάθε ομάδα ξεχωριστά πραγματοποιεί επαφές και με άλλους παρόχους, προκειμένου να εξετάσει το ενδεχόμενο συνεργασίας. Πρώτος υποψήφιος είναι ο ΟΤΕ, ενώ συζητήσεις ακόμη γίνονται και με τη Vodafone. Οι οριστικές αποφάσεις όμως δεν έχουν ληφθεί ακόμη.

Χθες, επίθεση κατά της Forthnet εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας. Ο τελευταίος με αφορμή τη σημερινή συνεδρίαση της Super League, σε επιστολή του προς το προεδρείο της, αναφέρει ότι η Forthet έχει «στραγγαλίσει» οικονομικά τις ποδοσφαιρικές ομάδες.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή