ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκτός Δ.Σ. του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου ο Λουράντος

lourantos1

Μετά από 21 χρόνια στο «τιμόνι» του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, ο Κ. Λουράντος υπέστη βαριά ήττα στις εκλογές του Σαββάτου.

Η παράταξη του κ. Λουράντου  ήρθε τέταρτη  και ο ίδιος δεν εξελέγη στο Δ.Σ. του συλλόγου με αρκετούς να σχολιάζουν την εξέλιξη αυτή ως αναμενόμενη μετά τη δήλωση του το 2014 για τη λειτουργία  των φαρμακείων ως εκλογικών κέντρων.

Ο κ. Λουράντος είχε δηλώσει τότε, αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά της συγκυβέρνησης Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ πως: «Υπάρχουν, όμως, άλλα όπλα πιο επώδυνα γι’ αυτούς που ψήφισαν αυτό το έκτρωμα και προέβησαν, κατά την άποψή μου, στην κυβερνητική εκτροπή στη Βουλή. Θα σας πω ένα μέτρο, γιατί είναι έξι, όπως θα πω στη γενική συνέλευση. Είναι 11.000 φαρμακεία να γίνουν 11.000 εκλογικά κέντρα –μηδενός εξαιρουμένου– που θα ενημερώνουν τον κόσμο για τη φαρμακευτική υπηρεσία στην Ελλάδα πλέον, τι έχασε ο κόσμος, τι χάσαμε εμείς και πώς θα αντιμετωπίσουμε αυτό το φαινόμενο. Εάν πραγματικά έκαναν αυτό το πράγμα πριν από τις εκλογές, φανταστείτε τι θα κάνουν μετά από αυτές. Αυτό σκεφθείτε, γιατί το σκέφτομαι και τρομάζω…».

Οι υποψήφιες για την προεδρία παρατάξεις είναι της Ν.Δ., του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και ο συνδυασμός των ανεξάρτητων «Προοπτική για το φαρμακείο του αύριο» με πρόεδρό από το χώρο της ΝΔ.