Θάλαμοι νοσηλείας χωρίς κλιματισμό

Θάλαμοι νοσηλείας χωρίς κλιματισμό

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φούρνοι είναι αρκετά δημόσια νοσοκομεία, καθώς ο κλιματισμός είναι ανύπαρκτος ή ανεπαρκής, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ. Πολύ άσχημη είναι η κατάσταση σε ψυχιατρικά νοσοκομεία, είτε γιατί σε θαλάμους νοσηλείας δεν υπάρχουν μηχανήματα είτε γιατί είναι χαλασμένα και δεν έγινε έγκαιρα συντήρηση λόγω έλλειψης κονδυλίων. «Θάλαμοι νοσηλείας με καθηλωμένους στο κρεβάτι τους ασθενείς με 43 βαθμούς Κελσίου και να μην έχουν κλιματισμό. Κόλαση! Συνθήκες χειρότερες των φυλακών», τονίζεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία.

Βλάβες

Οπως καταγράφεται συγκεκριμένα, στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής πάνω από 30 θάλαμοι νοσηλείας δεν διαθέτουν ψύξη, λόγω βλάβης των κλιματιστικών και έλλειψη ψυκτικών για να τα επισκευάσουν. Και στο Δρομοκαΐτειο πάνω από 30 είναι οι θάλαμοι νοσηλείας χωρίς κλιματισμό, λόγω έλλειψης μηχανημάτων. Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ έγινε παραγγελία, αλλά η τοποθέτηση θα γίνει μετά το καλοκαίρι. Επίσης, στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης πολλά κλιματιστικά μηχανήματα είναι εκτός λειτουργίας λόγω έλλειψης συντήρησης, ενώ καταβάλλεται τώρα προσπάθεια επισκευής.

Στο «Αττικό» ο κλιματισμός είναι ελλιπέστατος ακόμα και στα επείγοντα, στους χώρους αναμονής και στα ιατρεία. «Είναι σαν να μην υπάρχει. Δεν αποδίδει λόγω κατασκευαστικών λαθών και υπερανάπτυξης του νοσοκομείου. Ασθενείς ταλαιπωρούνται περιμένοντας οκτώ ώρες στην αναμονή να εξεταστούν, υποφέροντας ταυτόχρονα και από τη ζέστη. Οι εργαζόμενοι το χαρακτηρίζουν υγειονομική βόμβα», τονίζει η ομοσπονδία. Μάλιστα, αναφέρει πως οι εργαζόμενοι του «Αττικού» ζητούν να μην εφημερεύσει το νοσοκομείο την Παρασκευή, εάν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα. Ακόμη και η ΜΕΘ δεν έχει επαρκή κλιματισμό!

Και στο Σισμανόγλειο, όπως σημειώνει η ΠΟΕΔΗΝ, υπάρχει πρόβλημα απόδοσης του κλιματιστικού, καθώς δεν μπορεί να καλύψει την ανάπτυξη 140 κλινών και των διοικητικών υπηρεσιών. Εχει δρομολογηθεί η αγορά συμπληρωματικού μηχανήματος. «Η καθυστέρηση στην αγορά νέου μηχανήματος έχει σχέση με τους κουτσουρεμένους προϋπολογισμούς των μνημονίων», σημειώνει η ΠΟΕΔΗΝ. Το α΄ τετράμηνο του 2017 οι δαπάνες για τα νοσοκομεία υπολείπονται όσων είχαν προϋπολογιστεί κατά 140 εκατ. ευρώ. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή