Οι εθελοντικοί ιατρικοί δρόμοι οδηγούν στη Μάνη

Οι εθελοντικοί ιατρικοί δρόμοι οδηγούν στη Μάνη

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα… παράθυρο στην ανθρωπιστική προσφορά και στον εθελοντισμό με άμεσους αποδέκτες τους κατοίκους της Μάνης έχει ανοίξει στο Κέντρο Υγείας της Αρεόπολης, χάρη στις πρωτοποριακές ιδέες του διευθυντή του, Ανάργυρου Μαριόλη. Ο βραβευμένος από την Ακαδημία Αθηνών ιατρός, για ακόμη μία χρονιά συγκέντρωσε στο νοτιότερο άκρο της Ελλάδος συναδέλφους του από διάφορες ειδικότητες προκειμένου να εξεταστούν δωρεάν όσοι επιθυμούσαν. Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν εκατοντάδες άνδρες, γυναίκες και παιδιά από χωριά της Λακωνίας και της Μεσσηνίας, καθώς ένα μεγάλο ποσοστό των κατοίκων τους δεν διαθέτει την οικονομική δυνατότητα για πρόσβαση σε εξειδικευμένες υπηρεσίες Υγείας.

Στις 24 Ιουνίου στο Κέντρο Υγείας Αρεόπολης φιλοξενήθηκε για έβδομη συνεχή χρονιά η «Εκδήλωση Προληπτικής Ιατρικής». Ιατροί από διάφορες ειδικότητες όπως καρδιολογία, διαβητολογία, ορθοπαιδική, πνευμονολογία, γυναικολογία, γενική χειρουργική, νευρολογία, χειρουργική μαστού, γαστρεντερολογία, ουρολογία, αγγειοχειρουργική, ενδοκρινολογία, ρευματολογία, παιδιατρική, αλλεργιολογία, δερματολογία, παθολογία και γενική – οικογενειακή ιατρική ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Μανιάτη συναδέλφου τους και για μία ημέρα το μικρό Κέντρο Υγείας δεν είχε τίποτα να ζηλέψει από ένα πολυδύναμο νοσοκομείο.

«Η ενθουσιώδης προσέλευση των εξετασθέντων και η ουσιαστική ιατρική παρέμβαση προσέδωσαν έναν εορταστικό χαρακτήρα εντός και εκτός των πυλών του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης, το οποίο επιλέγει να ανανεώνει και να τηρεί την υπόσχεσή για συνεχή προσφορά στο κοινωνικό σύνολο, υπερνικώντας εμπόδια και δυσκολίες. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους καταξιωμένους συναδέλφους που προσήλθαν, το προσωπικό του Κέντρου Υγείας και τους πολίτες εθελοντές που πρόσφεραν απλόχερα τις υπηρεσίες τους, αποκαλύπτοντας, ο καθένας ξεχωριστά, ένα προσωπικό όραμα για τη Μάνη», δήλωσε στην «Κ» ο Ανάργυρος Μαριόλης, διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών.

Σύμφωνα με στοιχεία του Κέντρου Υγείας, ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού της Μάνης, περίπου το 23%, δεν είναι σε θέση να καλύψει τις ανάγκες υγείας, ενώ το 42% αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα για την πρόσβαση σε εξειδικευμένες υπηρεσίες υγείας. «Καθημερινά ακούω μεγάλους σε ηλικία ανθρώπους να μου λένε ότι δεν έχουν χρήματα για να πάρουν φάρμακα. Χάρη στην “Ημέρα Προληπτικής Ιατρικής” ο πολίτης από αυτήν την απομακρυσμένη γωνιά της Ελλάδος έχει τη δυνατότητα επιλογής εξειδικευμένου γιατρού», υπογραμμίζει ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας.

Το Κέντρο Υγείας της Αρεόπολης, σύμφωνα με τους κατοίκους της Μάνης, αποτελεί τη μεγαλύτερή τους ελπίδα για πρόσβαση στο πολυτιμότερο αγαθό, την υγεία. Σε όλη τη διάρκεια του χρόνου διοργανώνει σεμινάρια, όπως πρώτων βοηθειών, καμπάνιες ενημέρωσης για τον παιδικό καρκίνο, το έιτζ, τον σακχαρώδη διαβήτη, την οστεοπόρωση, την ψυχική υγεία, τη νόσο Αlzheimer κ.ά., αλλά και κοινωνικές δράσεις, όπως δενδροφυτεύσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή