Επαφές του αρχηγού ΓΕΣ στην Ουάσιγκτον

Επαφές του αρχηγού ΓΕΣ στην Ουάσιγκτον

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Όλες οι δυνατότητες για την περαιτέρω ενίσχυση συνεργειών σε θέματα εκπαίδευσης, ασκήσεων και συντήρησης αμυντικού υλικού, μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας, διερευνήθηκαν κατά την πρόσφατη επίσημη επίσκεψη του αρχηγού ΓΕΣ, αντιστράτηγου Αλκιβιάδη Στεφανή, στην Ουάσιγκτον, κατόπιν προσκλήσεως του Αμερικανού ομολόγου του, στρατηγού Mark A. Milley.

Ο αρχηγός ΓΕΣ συναντήθηκε με ανώτατους αξιωματικούς του Στρατού ξηράς και των Πεζοναυτών, καθώς και με την επικεφαλής του γραφείου αμυντικής συνεργασίας του αμερικανικού Στρατού και συζήτησαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος

Κατά τις συναντήσεις επιβεβαιώθηκε το εξαιρετικό επίπεδο συνεργασίας, αλληλοεκτίμησης και αμοιβαίας εμπιστοσύνης που ήδη υφίσταται, στο πλαίσιο των δράσεων των χερσαίων δυνάμεων

Περαιτέρω, ο αρχηγός ΓΕΣ συναντήθηκε με τον πρέσβη της Ελλάδας στις ΗΠΑ, Θεοχάρη Λαλάκο, το προσωπικό του Στρατού ξηράς που υπηρετεί στην Ουάσινγκτον, ενώ συμμετείχε σε εκδήλωση μνήμης για τους πεσόντες Έλληνες στον Πόλεμο της Κορέας, στο μνημείο κορεατικού αγώνα.

(πηγή ΑΠΕ – ΜΠΕ) 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή