Σε ποιες περιοχές θα χτυπήσει «κόκκινο» σήμερα η θερμοκρασία

Σε ποιες περιοχές θα χτυπήσει «κόκκινο» σήμερα η θερμοκρασία

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι κάτοικοι στην κοιλάδα του Εβρου, στη Θεσσαλική πεδιάδα και σε περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας, της Βοιωτίας, της Αττικής και της Πελοποννήσου θα είναι αυτοί που θα αισθανθούν σήμερα πιο έντονα το κύμα καύσωνα που πλήττει τη χώρα. Το θερμόμετρο θα φτάσει τους 42 με 43 βαθμούς ενώ σε πολλές πεδινές ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές η θερμοκρασία θα είναι ελαφρώς χαμηλότερη αγγίζοντας τους 40 βαθμούς.

Παρόμοιο ήταν το σκηνικό του καιρού και την Πέμπτη με τη Λάρισα να έχει την υψηλότερη θερμοκρασία (42.7 βαθμούς Κελσίου) ενώ ακολούθησε το Λευκοχώρι Φθιώτιδας με 40.6 και η Κωπαϊδα με 40.5.

Οι διαφορές πάντως με τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας ήταν μικρές αφού από την Πελοπόννησο μέχρι τα Δωδεκάνησα και τη Στερεά Ελλάδα ο υδράργυρος δεν έπεσε κάτω από τους 40 βαθμούς.

Στον χάρτη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών που ακολουθεί αποτυπώνεται η εκτίμηση της θερμοκρασίας στο ύψος των 2 μέτρων από το έδαφος για τις 16:00 τοπική ώρα, της Παρασκευής.

Σε ποιες περιοχές θα χτυπήσει «κόκκινο» σήμερα η θερμοκρασία-1

 

Πηγή: Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / Meteo.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή