Το νέο πρόσωπο της παραλίας της Γλυφάδας

Το νέο πρόσωπο της παραλίας της Γλυφάδας

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τοποθετήθηκε το Seatrac στην παραλία της Γλυφάδας. Είναι ένας διάδρομος, που βοηθά τα άτομα με κινητική αναπηρία ή περιορισμένη κινητικότητα να φθάσουν στη θάλασσα.

Ο μηχανισμός αποτελείται από ράγες σταθερής τροχιάς, μέσα στις οποίες ένα ειδικά διαμορφωμένο κάθισμα μπορεί να κινηθεί μέσα και έξω από το νερό. Το Seatrac είναι ενεργειακά αυτόνομο καθώς χρησιμοποιεί φωτοβολταϊκό πάνελ. Δεν είναι μόνιμη κατασκευή, ούτε επιβαρύνει την ακτή. Τοποθετείται κάθε καλοκαίρι και μετά, αποσύρεται.

Το νέο πρόσωπο της παραλίας της Γλυφάδας-1

Οσοι θυμούνται την παραλία της Γλυφάδας τις τελευταίες δεκαετίες, πλήρως απαξιωμένη κάποτε, θα έχουν παρατηρήσει τη διαφορά. Εχουν δημιουργηθεί υποδομές, ο χώρος είναι καθαρός, υπάρχουν ντουσιέρες και αποδυτήρια, έχουν φυτευτεί αρμιρίκια και κουκουναριές.

Υπάρχει φροντίδα. Αυτά τα αυτονόητα, στην Ελλάδα είναι επαναστατικά. Η Γλυφάδα έχει το προνόμιο να έχει ωραία και καθαρά νερά σε ελεύθερα προσβάσιμες παραλίες από το παλιό Δημαρχείο και πέρα προς το Ελληνικό. Η λεγόμενη περιοχή της Παλιάς Παραλίας είναι πολυσύχναστη με κόσμο που επιζητεί την απόλαυση της θάλασσας χωρίς εισιτήριο.

Επί δεκαετίες, η παραλία της Γλυφάδας είχε σειρά κακόγουστων αυθαίρετων κατασκευών, σκουπίδια, έλλειψη υποδομών, λιγοστό πράσινο. Σήμερα, η εικόνα έχει θεαματικά βελτιωθεί. Χρειάζεται ακόμη δουλειά για αισθητικό ευπρεπισμό αλλά η κατεύθυνση είναι θετική.

Ο δήμαρχος της Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου λέει πως «η ολοκληρωμένη υποδομή για τους συνανθρώπους μας με αναπηρία που εγκατέστησε ο Δήμος μας στην παραλία της πόλης, σημείωσε πέρυσι ρεκόρ χρήσης και πανελλαδική πρωτιά». Σημειώνεται ότι στο τρίμηνο του περσινού καλοκαιριού (Ιούνιος – Ιούλιος – Αύγουστος 2016), καταγράφηκαν 1355 χρήσεις στο Seatrac.

«Ακριβώς γιατί η όλη εγκατάσταση υπήρξε η πλέον φιλόξενη και κέρδισε επάξια την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας που την έχουν ανάγκη. Φέτος, στη βραβευμένη με γαλάζια σημαία πλέον παραλία μας, φιλοδοξούμε να σπάσουμε το δικό μας ρεκόρ, να κρατήσουμε την πρωτιά και να συνεχίσουμε από κάθε άποψη να παρέχουμε τη μέγιστη δυνατή φιλοξενία και ζεστασιά σε όλους τους συμπολίτες μας με αναπηρία».

Ο εντεταλμένος σύμβουλος του Δήμου Γλυφάδας για τα άτομα με αναπηρίες, Στέλιος Κουρουπάκης λέει πως «συνεχίζουμε να αγκαλιάζουμε τις δυσκολίες και τις ιδιαιτερότητες, στα πλαίσια της διευκόλυνσης της καθημερινότητας των ατόμων με αναπηρία και της αρμονικής συνύπαρξης όλων. Ας φροντίζουμε όλοι, ό,τι μας προσφέρεται να το προστατεύουμε και να διευκολύνουμε τους συνανθρώπους μας, για να έχει λόγο η έννοια της κοινότητας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή