Κεφαλονιά: Παραδόθηκε η γέφυρα του Χάρακα, που συνδέει το Αργοστόλι με το Φισκάρδο

Κεφαλονιά: Παραδόθηκε η γέφυρα του Χάρακα, που συνδέει το Αργοστόλι με το Φισκάρδο

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παραδόθηκε και επισήμως, με τελετή εγκαινίων, ύστερα από ενέργειες 19 χρόνων, η γέφυρα του Χάρακα, που συνδέει το Αργοστόλι με το Φισκάρδο, στην Κεφαλονιά. Όπως ανέφερε στην ομιλία του ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Θόδωρος Γαλιατσάτος, «πρόκειται για έργο που η απόδοσή του στην κυκλοφορία αποτελεί σημαντικό γεγονός για την οδική ασφάλεια, την περιφερειακή συνοχή και την τοπική οικονομία».

Στα εγκαίνια της παράδοσης του έργου, την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, Θάνος Βούρδας, πολιτικοί, κοινωνικοί και παραγωγικοί φορείς του τόπου, αλλά και πλήθος κόσμου.

«Το έργο αυτό που εγκαινιάζουμε επισήμως είναι πρωτοποριακό στο είδος του, αφού συνδέοντας τις αντίπερα όχθες ενός μεγάλου σεισμικού ρήγματος, θα βρίσκεται σε μια διαρκή αναμέτρηση με ένα τρομερό φυσικό φαινόμενο, όπως ο σεισμός, κάτι που άλλωστε κάνει ολόκληρη η Κεφαλονιά και όλο σχεδόν το Ιόνιο. Το έργο αυτό, όμως, είναι πρωτίστως ένα έργο συνοχής, για τη Βόρεια Κεφαλονιά με το υπόλοιπο νησί, το Αργοστόλι, το Ληξούρι, τη Σάμη και τον Πόρο, κι επιπλέον παρέχει μεγάλη διευκόλυνση στην εμπορική και τουριστική δραστηριότητα» είπε, μεταξύ άλλων, στην ομιλία του ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θόδωρος Γαλιατσάτος.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης των εγκαινίων της γέφυρας του Χάρακα λειτούργησε περίπτερο της πανευρωπαϊκής καμπάνιας «Europe in my Region» από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (ΠΙΝ), το Γραφείο Europe Direct και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης ΕΠ Ιονίων Νήσων, στους επισκέπτες του οποίου διανεμήθηκαν ενημερωτικό υλικό και αναμνηστικά δώρα.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή