ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Eνταση και φαιδρότητα στην αποκάλυψη του «μνημείου των νεκρών» της ΕΡΤ

ert2847
trisagio-kai_7

«Στα κάγκελα της ΕΡΤ δεν μπήκε το τανκς και κανένας Ντερτιλής δεν δολοφόνησε το Διομήδη Κομνηνό και τα άλλα παιδιά την επομένη του Πολυτεχνείου. Στην ΕΡΤ μπήκε, όμως, το τανκς της ανεργίας και της ανασφάλειας, και αυτή η ανασφάλεια και η ανεργία είναι που έστειλε τους ανθρώπους στον άλλο κόσμο». Με αυτή τη φράση, του επικεφαλής της ΕΡΤ Διονύση Τσακνή, κορυφώθηκε σήμερα το κυβερνητικό αφήγημα προς «τιμήν των 23 εργαζομένων και αλληλέγγυων που έχασαν τη ζωή τους τη διετία 2013-2015» εξαιτίας της απόφασης της κυβέρνησης Σαμαρά να κλείσει την κρατική τηλεόραση.

entasi-kai-faidrotita-stin-apokalypsi-toy-mnimeioy-ton-nekron-tis-ert0

Η σημερινή κορύφωση δεν θα μπορούσε να μην έχει χαρακτηριστικά έντασης, ανάλογης με αυτή που οι σημερινοί κυβερνώντες έβαλλαν κατά των πολιτικών τους αντιπάλων, αλλά και φαιδρότητας μιας και ακόμη και όσοι επένδυσαν πολιτικά στο «μαύρο» της ΕΡΤ, σήμερα αναλώθηκαν σε έντονες αντεγκλήσεις, φωνασκίες και πολιτικό θέατρο.

entasi-kai-faidrotita-stin-apokalypsi-toy-mnimeioy-ton-nekron-tis-ert2

Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του γενικού γραμματέα ενημέρωσης και επικοινωνίας Λευτέρη Κρέτσου αποχώρησαν διαμαρτυρόμενοι ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο Δημήτρης Στρατούλης από τη ΛΑΕ.

entasi-kai-faidrotita-stin-apokalypsi-toy-mnimeioy-ton-nekron-tis-ert4

Κατά την ομιλία του επικεφαλής της ΕΡΤ Διονύση Τσακνή, δε, και πριν αυτός φτάσει στο σημείο σύγκρισης του Πολυτεχνείου με την ΕΡΤ, υπήρξαν συνεχείς διακοπές εκ μέρους της πρώην βουλευτού Ραχήλ Μακρή. Εν τέλει ο κ. Τσακνής δεν άντεξε και απευθυνόμενος προς την πρώην βουλευτή, δια του μικροφώνου, είπε: «Θα βγάλετε, επιτέλους, το σκασμό; Σκάσε!».

entasi-kai-faidrotita-stin-apokalypsi-toy-mnimeioy-ton-nekron-tis-ert6

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΡΤ γίνεται λόγος για 23 εργαζόμενους και αλληλέγγυους που στη διάρκεια της διετίας 2013 – 2015 έφυγαν από τη ζωή, από αιτίες που συνδέονταν άμεσα ή έμμεσα με το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Σχετικό βίντεο ανάρτησε στη σελίδα της στο Facebook, η Ραχήλ Μακρή:

entasi-kai-faidrotita-stin-apokalypsi-toy-mnimeioy-ton-nekron-tis-ert8

To μνηνείο που τοποθετήθηκε στον προαύλιο χώρο της ΕΡΤ, φιλοτέχνησε αφιλοκερδώς ο γλύπτης Κυριάκος Ρόκος, ο οποίος τιμήθηκε με αναμνηστική πλακέτα απο την ΠΟΣΠΕΡΤ.