Συλλήψεις στο Καποτά

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιχείρηση «σκούπα» στον χώρο του πρώην στρατοπέδου Καποτά στο Μενίδι πραγματοποίησε χθες η ΕΛ.ΑΣ. Κατασχέθηκαν όπλα, μικρές ποσότητες ναρκωτικών καθώς και λαθραία τσιγάρα, ενώ συνελήφθησαν 26 άτομα, τα περισσότερα για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Συμμετείχαν αστυνομικοί της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (ΕΚΑΜ), της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ), της Ασφάλειας, δικυκλιστές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., ενώ ο συντονισμός των επίγειων δυνάμεων γινόταν με τη συνδρομή ελικοπτέρου της ΕΛ.ΑΣ.

Η έφοδος των αστυνομικών δυνάμεων στον χώρο του παλιού στρατοπέδου αποφασίστηκε πριν από περίπου μία εβδομάδα, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Νίκου Τόσκα. Σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από τους επικεφαλής της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, σε συνεργασία με τους επικεφαλής της Ασφάλειας που υπέδειξαν τους «στόχους» της επιχείρησης. «Σκοπός μας είναι να αποκαταστήσουμε το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων της Δυτικής Αττικής και να αντιμετωπίσουμε το οργανωμένο έγκλημα στην περιοχή» σχολίασε στην «Κ» υψηλόβαθμος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. που ρωτήθηκε σχετικά.

Δενδρύλλια κάνναβης

Οι περισσότεροι από τους συνολικά 26 συλληφθέντες είναι ομογενείς από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ενωσης. Πέντε κατηγορούνται για παράβαση του νόμου περί όπλων, καθώς στην κατοχή τους βρέθηκαν δύο πιστόλια και μία καραμπίνα, για τα οποία δεν είχαν νόμιμες άδειες κατοχής, όπως επίσης ένα μαχαίρι και φυσίγγια. Ακόμα, τρία άτομα συνελήφθησαν για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, καθώς στην κατοχή τους βρέθηκε μικρή ποσότητα χασίς, ενώ διαπιστώθηκε ότι σε χώρο εξωτερικά του παλιού στρατοπέδου καλλιεργούσαν 77 δενδρύλλια ινδικής κάνναβης. Για λαθρεμπόριο τσιγάρων και συγκεκριμένα κατοχή 60.000 πακέτων συνελήφθησαν τρία ακόμα άτομα, ενώ εντοπίστηκε ένας φυγάς, που διωκόταν με καταδικαστική απόφαση για κλοπές. Βεβαιώθηκαν τέλος παραβάσεις για ρευματοκλοπή, πλαστογραφία και εις βάρος 12 ακόμα ατόμων παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Προέκυψε ότι κυκλοφορούσαν με ανασφάλιστα οχήματα ή χωρίς άδεια οδήγησης.

Στο παρασκήνιο τώρα, στο πλαίσιο της μυστικής έρευνας για τη σύλληψη των μελών της επονομαζόμενης «σπείρας των χρηματοκιβωτίων» (6η Μαΐου), η Ασφάλεια Αττικής είχε εγκαταστήσει εξωτερικά του πρώην στρατοπέδου τεχνικά μέσα και κατέγραφε τις κινήσεις των υπόπτων που έμπαιναν και έβγαιναν απ’ αυτό. Τα μέλη της συμμορίας, εξάλλου, χρησιμοποιούσαν ως κρησφύγετο και ορμητήριό τους κοντέινερ εντός του πρώην στρατοπέδου. Το διάστημα της μυστικής έρευνας, η ΕΛ.ΑΣ. διαπίστωσε κι άλλες εγκληματικές πράξεις που δεν συνδέονταν με την «κύρια» υπόθεση. Αυτές ακριβώς τις δραστηριότητες είχε ως στόχο η χθεσινή επιχείρηση. «Μετά τις συλλήψεις του περασμένου Μαΐου αρκετοί ύποπτοι είχαν εξαφανιστεί και απέφευγαν να επιστρέψουν στον χώρο του πρώην στρατοπέδου. Οταν αυτό τελικά συνέβη αποφασίσαμε να επέμβουμε» σχολίασε στην «Κ» αξιωματικός με ευθύνη συντονισμού των ερευνών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή