Cumhuriyet: Συγγενής στελέχους του ΑΚΡ ο ιδιοκτήτης του τουρκικού φορτηγού πλοίου

Cumhuriyet: Συγγενής στελέχους του ΑΚΡ ο ιδιοκτήτης του τουρκικού φορτηγού πλοίου

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για συγγενική σχέση μεταξύ του ιδιοκτήτη του τουρκικού πλοίου, που φέρεται να μετέφερε ναρκωτικά και απωθήθηκε χθες από την ελληνική Ακτοφυλακή ανοιχτά της Ρόδου, με στέλεχος του κόμματος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κάνει λόγο η τουρκική εφημερίδα Cumhuriyet.

«Κάτι… μυρίζει άσχημα στην κρίση με την Ελλάδα για το πλοίο», αναφέρει το δημοσίευμα, υποστηρίζοντας ότι το πλοίο «ACT», ανήκει σε συγγενή στελέχους του AKP και συγκεκριμένα στον Γιουσούφ Ντουντάρ, συγγενή του Αμπντουραχίμ Ντουνταρ.

Μάλιστα, σημειώνει ότι, τόσο το ίδιο πλοίο, όσο και άλλα που ανήκουν στην ίδια εταιρεία έχουν «βεβαρημένο παρελθόν», με πλήθος ελέγχων από την τουρκική ακτοφυλακή.

Ο καπετάνιος του «ACT», συνεχίζει το δημοσίευμα, Χαλούκ Σάμι Καλκαβάν, φέρεται να έχει εμπλακεί και σε προηγούμενα περιστατικά με πλοία της εταιρείας και μάλιστα, τον Μάρτιο του 2010, ήταν καπετάνιος πλοίου που ταξίδευε μαζί με το «Mavi Marmara», με προορισμό τη Γάζα και συνελήφθη από τις αρχές του Ισραήλ.

Σε άλλο πλοίο της ίδιας εταιρίας, προστίθεται ακόμη, εντοπίστηκαν 3.400 βλήματα αυτοκινούμενων πυροβόλων. Συγκεκριμένα, το 2013, σε έρευνα που έγινε στο λιμάνι της Αλεξανδρέτας σε πλοίο της ίδιας εταιρίας, με την ονομασία Ζεινέπ Ντουντάρ (Zeynep Dundar), εντοπίστηκαν 3400 βλήματα αυτοκινούμενων πυροβόλων. Το πλοίο πήγαινε από την Ουκρανία στην Υεμένη και παρουσίαζε το φορτίο του ως υλικά κουζίνας.

Ακόμη, προσθέτει η τουρκική εφημερίδα, στο ποινικό μητρώο της εταιρίας υπάρχει και η κατηγορία της παράνομης διακίνησης μεταναστών, μιας και το 2014 το πλοίο με την ονομασία Baris, που ξεκίνησε από την Μερσίνα και παρουσίασε βλάβη ανοιχτά της Κρήτης, αποκαλύφθηκε ότι μετέφερε 586 πρόσφυγες και μετανάστες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή