Εκτακτη συνεδρίαση ΚΕΔΕ για συμβασιούχους

Εκτακτη συνεδρίαση ΚΕΔΕ για συμβασιούχους

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε αναστάτωση βρίσκεται η Τοπική Αυτοδιοίκηση όσον αφορά την επόμενη ημέρα για το θέμα των συμβασιούχων στην καθαριότητα, καθώς πολλά σημεία της τροπολογίας του υπουργείου Εσωτερικών παραμένουν αδιευκρίνιστα παρά τη διευκρινιστική εγκύκλιο που έχει αποσταλεί στους δήμους. Την ίδια στιγμή, το υπουργείο Εσωτερικών προσπαθεί να αποφύγει τη «λάθος κίνηση» που θα μπορούσε να οδηγήσει σε νέες πανελλαδικές κινητοποιήσεις από τους εργαζομένους στην καθαριότητα. Σε κατά τόπους δήμους, πάντως, εκδηλώνονται αντιδράσεις από την πλευρά των συμβασιούχων.

Το Δ.Σ. της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) θα πραγματοποιήσει σήμερα έκτακτη συνεδρίαση με κεντρικό θέμα την εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών για το θέμα των συμβασιούχων. Παράλληλα, πρόκειται να τεθεί και το θέμα του μοντέλου των προσλήψεων προσωπικού στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων. Ο υπουργός Εσωτερικών Π. Σκουρλέτης σε δηλώσεις του ανέφερε ότι δεν θα μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι που απασχολούνται στους δήμους μέσω του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ. Την ίδια στιγμή, στελέχη του υπουργείου τόνιζαν χθες ότι μπορούν να υπογραφούν νέες συμβάσεις – έως ότου πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός– από τους δήμους με συμβασιούχους ανεξάρτητα από τον αριθμό των ατόμων που έχει θα αιτηθεί ο κάθε δήμος για μόνιμο προσωπικό.

Χθες, το δημοτικό συμβούλιο στον Δήμο Πειραιά ενέκρινε την υπογραφή νέων συμβάσεων με τους 220 συμβασιούχους που εργάζονται στον δήμο, ωστόσο παράλληλα προτίθεται να ζητήσει 190 μόνιμους υπαλλήλους στον τομέα της καθαριότητας.

Από την άλλη, σε πολλούς δήμους απολύθηκαν ήδη οι συμβασιούχοι με αποφάσεις των δημάρχων χωρίς να υπάρχει πιθανότητα υπογραφής νέων συμβάσεων έως ότου πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός μέσω ΑΣΕΠ. Μάλιστα, το συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής καλεί σε στάση εργασίας την Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017 από τις 12 μέχρι τη λήξη του ωραρίου και συγκέντρωση στις 13.00 στο υπουργείο Εσωτερικών, διαμαρτυρόμενο για τις απολύσεις συμβασιούχων από δημάρχους και την απλήρωτη εργασία τους.

Πάντως, έως το τέλος του μήνα οι δήμοι θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία αλλαγής των οργανικών τους θέσεων σε περίπτωση που θέλουν να ζητήσουν μόνιμους υπαλλήλους στην καθαριότητα, οι οποίοι δεν προβλέπονται από το υπάρχον οργανόγραμμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή