Πειθαρχική δίωξη σε βάρος του εκπροσώπου των Ειδικών Φρουρών για συγκέντρωση στα Εξάρχεια

Πειθαρχική δίωξη σε βάρος του εκπροσώπου των Ειδικών Φρουρών για συγκέντρωση στα Εξάρχεια

2' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πειθαρχική δίωξη σε βάρος του εκπροσώπου των Ειδικών Φρουρών, με αφορμή δημόσια τοποθέτησή του για την απαγορευμένη συγκέντρωση στα Εξάρχεια, στην οποία έκανε λόγο για «κράτος του Εξαρχιστάν»  καταδικάζει το Σωματείο Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής.

Υποδεικνύει μάλιστα ως υποκινητή τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, κάνοντας λόγο για «εγκληματική ανοχή του ιδίου αλλά και της πολιτείας απέναντι στα "άβατα" και το "κράτος" των Εξαρχείων».

Ειδικότερα, στη δήλωσή του, ο εκπρόσωπος των Ειδικών Φρουρών, Νίκος Ντούμας, είχε αναφέρει ότι «με την απαγόρευση της συγκέντρωσης των αστυνομικών παραδόθηκε "καθαρό" το κράτος του Εξαρχιστάν στους μπαχαλάκηδες που πραγματοποίησαν πάρτι με κοκτέιλ μολότοφ. Το γεγονός καθιστά τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη σε υπουργό Εξωτερικών και δεν αναμένουμε τίποτα άλλο παρά από τα εγκαίνια της πρεσβείας του νέου κράτους του Εξαρχιστάν».

Παράλληλα, είχε προειδοποιήσει για «κλιμάκωση του αγώνα τους ενάντια σε κάθε μορφή βίας από όπου κι αν αυτή προέρχεται, καλώντας σε συμπαράσταση και συστράτευση όλους τους συναδέλφους». «Καλούμε επίσης, σε συμπαράσταση και την φυσική μας ηγεσία έχοντας την πεποίθηση ότι αυτή, δεν θα ακολουθήσει διολισθαίνοντας σε επικίνδυνα αντιδημοκρατικά μονοπάτια», πρόσθεσε.

Το Σωματείο στην ανακοίνωσή του καλεί τον κ. Τόσκα «να επικεντρωθεί στα καθήκοντα του και να αντιμετωπίσει επιτέλους το εγνωσμένο ζήτημα του "αβάτου" στην Αττική αφήνοντας ανεμπόδιστα τα συνδικάτα και τους εκπροσώπους τους να ακολουθούν τους δικούς τους δρόμους, εξυπηρετώντας τα μέλη τους και το κοινωνικό σύνολο, σύμφωνα με τους καταστατικούς σκοπούς τους και νόμους».

Τέλος, οι Ειδικοί Φρουροί ενημερώνουν για «κλιμάκωση του αγώνα ενάντια σε κάθε μορφή βίας από όπου κι αν αυτή προέρχεται, καλώντας σε συμπαράσταση και συστράτευση όλους τους συναδέλφους».

Αφορμή για το περιστατικό υπήρξε η εξαγγελία από την ΠΟΑΣΥ για την πραγματοποίηση συγκέντρωσης στα Εξάρχεια και η απαγόρευσή της στη συνέχεια από την ηγεσία της ΓΑΔΑ, η οποία προκάλεσε και πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση με την τελευταία να ζητά με ανακοίνωσή της την παραίτηση του κ. Νίκου Τόσκα, τονίζοντας ότι η απόφαση «αποτελεί επισφράγιση της συνολικής αποτυχίας της κυβέρνησης και στον τομέα της ασφάλειας» και προσθέτοντας πως «για πρώτη φορά με τον πλέον επίσημο τρόπο επιβεβαιώνεται ότι τα Εξάρχεια αποτελούν άβατο».

ΠΟΑΣΥ: Πρωτοφανής απόπειρα φίμωσης του συνδικαλιστικού κινήματος των ενστόλων

Για πρωτοφανή ενέργεια – απόπειρα φίμωσης του συνδικαλιστικού κινήματος των ενστόλων έκανε λόγο με ανακοίνωση της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, καταδικάζοντας την πειθαρχική δίωξη και τονίζοντας ότι η επιβολή τέτοιων κυρώσεων θα έχει ως μόνο της αποτέλεσμα την πρόκληση ακόμη ενός πλήγματος στο κύρος των θεσμών της χώρας. 

«Είναι αδιανόητο, την ώρα που η κοινωνία αναμένει από όλους –πολιτεία, κυβέρνηση, συνδικάτα- σοβαρή αντιμετώπιση των προβλημάτων της, εμείς να ασχολούμαστε με πειθαρχικές διώξεις και μάλιστα για δημόσιο λόγο που εκφράστηκε στο πλαίσιο συνδικαλιστικής δράσης», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση, προσθέτοντας πως «σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, που η συνεργασία των θεσμών είναι επιβεβλημένη, πράξεις εσωστρέφειας, συμπεριφορών και αποφάσεων της διοίκησης, συνιστούν ατόπημα που υπονομεύει το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας ενός εκάστου». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή