Στον εισαγγελέα κατέθεσε ο Βαγγέλης Μαρινάκης

Στον εισαγγελέα κατέθεσε ο Βαγγέλης Μαρινάκης

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται η εισαγγελική έρευνα που άνοιξε στην Εισαγγελία Εφετών Πειραιά μετά τις καταγγελίες που διατυπώθηκαν για πιέσεις που ασκήθηκαν στον ισοβίτη Ευθύμιο Γιαννουσάκη να εμπλέξει στην υπόθεση της μεταφοράς 2,1 τόνων ηρωίνης τον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ο εισαγγελέας εφετών Παναγιώτης Μπρακουμάτσος που έχει αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης, η οποία έχει προσλάβει και χαρακτηριστικά σύγκρουσης ανάμεσα στην κυβέρνηση και στην αξιωματική αντιπολίτευση, κάλεσε χθες και εξέτασε και τον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος με τη σειρά του έχει καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά όλων των προσώπων που εμπλέκονται –όπως υποστηρίζει– με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στις πιέσεις που ασκήθηκαν στον Γιαννουσάκη για να τον κατονομάσει ως εμπλεκόμενο στην υπόθεση με το πλοίο «Noor 1».

O εφοπλιστής κατέθεσε στον εισαγγελέα επί δύο και πλέον ώρες και σύμφωνα με πληροφορίες επιβεβαίωσε το περιεχόμενο της αναφοράς του, επαναλαμβάνοντας ότι ο ισοβίτης Γιαννουσάκης δέχθηκε πιέσεις από τον προανακριτικό υπάλληλο του Λιμενικού Σώματος Παναγιώτη Χριστοφορίδη να καταθέσει εις βάρος του για την υπόθεση των ναρκωτικών.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, μάλιστα, προς επίρρωση των όσων έχει αναφέρει, ζήτησε και την εξέταση μαρτύρων τους οποίους προτείνει στην αναφορά του, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο εισαγγελέας θα καλέσει τους μάρτυρες αυτούς τις επόμενες ημέρες.

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Παναγιώτης Μπρακουμάτσος θα διαβιβάσει μέσω του Αρείου Πάγου τη δικογραφία στη Βουλή σε ό,τι αναφέρεται για πολιτικούς (υπουργό Αμυνας και λοιπά), καθώς λόγω του νόμου περί ευθύνης υπουργών οι εισαγγελικές αρχές δεν επιτρέπεται να διερευνούν τυχόν ευθύνες πολιτικών, καθώς η αρμοδιότητα αυτή ανήκει αποκλειστικά στη Βουλή.

Παράλληλα, συνεχίζεται και η έρευνα στην Εισαγγελία Πειραιά για το ναρκοπλοίο προκειμένου να εντοπιστούν και να αποκαλυφθούν άγνωστες πτυχές της υπόθεσης που αποτελούν από καιρό αντικείμενο ερευνών της Δικαιοσύνης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή