Κλειστά μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι λόγω στάσης εργασίας των αρχαιοφυλάκων

Κλειστά μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι λόγω στάσης εργασίας των αρχαιοφυλάκων

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κλειστοί από τις 8 έως τις 11 το πρωί θα παραμείνουν οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μουσεία του Νομού Αττικής σήμερα, λόγω στάσης εργασίας των αρχαιοφυλάκων.

Η Πανελλήνια Ενωση Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ) κήρυξε τις στάσεις εργασίας ζητώντας την πρόσληψη των 200 ατόμων «για λόγους ασφαλείας και λειτουργίας των αρχαιολογικών χώρων και των μουσείων», την καταβολή των δεδουλευμένων (Κυριακές και τις αργίες) και διαβούλευση για τον νέο οργανισμό του ΤΑΠΑ.

Οι αρχαιοφύλακες θεωρούν «αδιανόητο να μην υπάρχει διαβούλευση για τον Οργανισμό του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων (ΤΑΠΑ) σε μείζοντα θέματα που αφορούν: 1) την καλύτερη λειτουργία και αποδοτικότητα του συγκεκριμένου φορέα και 2) τη συνέχιση καταβολής των αμοιβών μας (εξαιρέσιμα – πέραν πενθημέρου)».

Επίσης αναφέρουν, ότι «οι τραγικές ελλείψεις φυλακτικού προσωπικού (ημερήσιοι και νυχτοφύλακες) στα μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, που έχουν αντίκτυπο στη διαδικασία της ομαλής λειτουργίας, κάνουν επιτακτική ανάγκη άμεσων μονίμων προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ», ενώ απαιτούν «την απρόσκοπτη λειτουργία του Ταμείου Αλληλοβοηθείας Εργαζομένων Υπουργείου Πολιτισμού, ώστε να συνεχιστούν οι κοινωνικές δράσεις του υπέρ των εργαζομένων, όπως πχ ο βρεφονηπιακός σταθμός των υπαλλήλων, οι κατασκηνώσεις, εκδηλώσεις κ.α. και τη διατήρηση του υφιστάμενου προσωπικού».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή