Εγγραφες εξηγήσεις του ζεύγους Παπαντωνίου για το ακίνητο στη Σύρο

Εγγραφες εξηγήσεις του ζεύγους Παπαντωνίου για το ακίνητο στη Σύρο

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυτοπροσώπως ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου έδωσαν έγγραφες εξηγήσεις, με υπομνήματα, στην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, καθώς κλήθηκαν ως ύποπτοι για το κακούργημα της ηθικής αυτουργίας σε ψευδή βεβαίωση.

Η κατηγορία αφορά το ότι δόθηκε φορολογική ενημερότητα στο ζεύγος Παπαντωνίου ενώ δεν εδικαιούτο, από την ΔΟΥ Κηφισιάς, πριν από ένα χρόνο προκειμένου να μεταβιβάσουν το ακίνητο που είχαν στη Σύρο.

Ο κ. Παπαντωνίου και η σύζυγος του, η οποία μέχρι πρότινος ήταν στο εξωτερικό, εμφανίστηκαν οι ίδιοι στο εισαγγελικό γραφείο, όπου κατέθεσαν πολυσέλιδα υπομνήματα με τους ισχυρισμούς τους.   

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία της προκαταρκτικής εξέτασης, οι  φορολογικές ενημερότητες δεν έπρεπε να δοθούν, αφού υπήρχαν μη ρυθμισμένες φορολογικές οφειλές του κ. Παπαντωνίου και της συζύγου του.

Ως ύποπτοι, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης έχουν κληθεί και οι αρμόδιοι υπάλληλοι της ΔΟΥ Κηφισιάς που χορήγησαν τις εν λόγω ενημερότητες.  

Η κ. Τουλουπάκη  η οποία διερευνά τη νομιμότητα της πώλησης του ακινήτου της Σύρου, αφού μελετήσει τις έγγραφες εξηγήσεις όλων των εμπλεκομένων, θα αποφανθεί για τις επόμενες κινήσεις της, πιθανότατα εντός της ερχόμενης εβδομάδας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή