Πάνω από δύο εκατ. επιβάτες τον Ιούνιο στο «Ελ. Βενιζέλος» – αύξηση 11,1% σε σχέση με πέρσι

Πάνω από δύο εκατ. επιβάτες τον Ιούνιο στο «Ελ. Βενιζέλος» – αύξηση 11,1% σε σχέση με πέρσι

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοδο της τάξης του 11,1% σημείωσε τον μήνα Ιούνιο, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι, η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» με τους επιβάτες να αγγίζουν τα 2,18 εκατ.

Η αύξηση οφείλεται στην άνοδο τόσο της κίνησης εσωτερικού (+6,8%), όσο και της κίνησης εξωτερικού (+13,5%). Oι κάτοικοι εσωτερικού παρουσίασαν άνοδο της τάξης του 26%, ενώ οι κάτοικοι εξωτερικού παρουσίασαν αύξηση 2% σε σχέση με το ήδη υψηλό αντίστοιχο επίπεδό τους του 2016.

Συνολικά, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2017, η κίνηση του αεροδρομίου έφτασε τους 9,4 εκατ. επιβάτες, σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 8,3%. Η άνοδος αυτή οφείλεται στην επιτυχημένη πορεία της διεθνούς κίνησης, με αύξηση 13,2%, ενώ η κίνηση εσωτερικού παρέμεινε στα επίπεδα του 2016 (+0,1%), κυρίως λόγω της θετικής εξέλιξης του Ιουνίου. Τόσο οι κάτοικοι εσωτερικού, όσο και εξωτερικού, παρουσίασαν άνοδο της τάξης του 14% και 2% αντίστοιχα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του αεροδρομίου, ο αριθμός των πτήσεων στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, κατά τη διάρκεια του πρώτου εξάμηνου του έτους, πλησίασε τις 87.000 (86,682), καταγράφοντας άνοδο της τάξης του 1,7%. Οι πτήσεις εσωτερικού μειώθηκαν ελάχιστα κατά 1%, ενώ οι διεθνείς πτήσεις παρουσίασαν άνοδο, στο επίπεδο του 3,7%.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή