Ο Δ. Αθηναίων ξήλωσε τραπεζοκαθίσματα λόγω μεγάλων χρεών

Ο Δ. Αθηναίων ξήλωσε τραπεζοκαθίσματα λόγω μεγάλων χρεών

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χθες και προχθές το πρωί οι θαμώνες των καταστημάτων της πλατείας Κολωνακίου βρέθηκαν μπροστά σε μια πρωτόγνωρη εικόνα. Υπάλληλοι του Δήμου Αθηναίων μάζεψαν τα τραπεζοκαθίσματα από γνωστό και παλαιό κατάστημα της πλατείας και τα φόρτωσαν σε ένα φορτηγό λόγω χρεών. Οπως εξηγεί στην «Κ» ο αντιδήμαρχος Κέντρου Πόλης και Δημοτικής Αστυνομίας κ. Αντρέας Βαρελάς, ο ιδιοκτήτης του συγκεκριμένου καταστήματος χρωστάει 415.000 ευρώ στον Δήμο Αθηναίων γιατί δεν πληρώνει το ενοίκιο για τα τραπεζοκαθίσματα που τοποθετεί από το 2012.

«Για να διατηρεί τραπεζοκαθίσματα πρέπει να καταβάλει τα οφειλόμενα ή έστω να κάνει ρύθμιση και μετά να βγάλει καινούργια άδεια. Δεν μπορεί να βγάζουμε ακίνητα σε πλειστηριασμό ή να κυνηγάμε πολίτες επειδή οφείλουν 1.000 ευρώ και κάποιοι να μην πληρώνουν τις οφειλές τους ενώ έχουν υψηλό τζίρο» τονίζει. Ο ίδιος εξηγεί ότι το φαινόμενο δεν είναι γενικευμένο. «Υπάρχουν πολλοί που πληρώνουν τις οφειλές τους ή φροντίζουν να κάνουν κάποια ρύθμιση. Για παράδειγμα, τα περισσότερα καταστήματα στην πλατεία Ομονοίας είναι τακτοποιημένα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα χρέη ιδιωτών προς τον Δήμο Αθηναίων έχουν φτάσει τα 325 εκατ. ευρώ.

Ο Δήμος Αθηναίων είναι αποφασισμένος να βάλει τέλος στην ασυδοσία των καταστημάτων υγειονομικής εστίασης που καταλαμβάνουν δημόσιο χώρο παράνομα ή δεν πληρώνουν τις οφειλές τους για τη χρήση του δημόσιου χώρου.

Πεζοδρομήσεις

Χθες πεζοδρομήθηκαν και επισήμως τέσσερις ακόμη πεζόδρομοι στο εμπορικό τρίγωνο της Αθήνας. Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης ήταν παρών στην επίσημη πεζοδρόμηση των οδών Χρυσοσπηλιωτίσσης, Νικίου, Πολυκλείτου και Βλαχάβα, με την οποία ολοκληρώνεται η πρώτη φάση πεζοδρομήσεων που ξεκίνησε τον περασμένο Απρίλιο. Υπενθυμίζεται ότι έχουν αποδοθεί σταδιακά στους πεζούς, τέσσερις δρόμοι που ήταν πεζόδρομοι μόνο στα χαρτιά, κατειλημμένοι από παρανόμως σταθμευμένα αυτοκίνητα. Πρόκειται για τις οδούς Βύσσης, Καΐρη, Αγάθωνος και Καρόρη. Οπως δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, «πρόκειται για μια περιοχή με πολλές δυνατότητες. Θέλουμε να τονώσουμε τον εμπορικό χαρακτήρα της, με την αναβάθμιση των αστικών υποδομών αλλά και με την επιβολή κανόνων στη λειτουργία του. Δεν θα επιτρέψουμε άλλα τραπεζοκαθίσματα εδώ, δεν θα γίνει διασκεδαστήριο η περιοχή, δεν θέλουμε μονοθεματική ανάπτυξη. Επιδιώκουμε να επιστρέψει η κατοικία και να τονωθεί ο εμπορικός χαρακτήρας του εμπορικού τριγώνου, να κάνουμε ένα τρίγωνο – πρότυπο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή