Διοίκηση Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων στο BCA

Διοίκηση Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων στο BCA

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ναυτιλία υπήρξε ήδη από την αρχαιότητα η πιο παραδοσιακή μορφή απασχόλησης στην Ελλάδα, η οποία ως χώρα μέχρι και σήμερα, παρά τον σκόπελο της κρίσης, διατηρεί την ηγετική της θέση στην παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία. 

Χαρακτηριστική είναι η ετήσια έκθεση της υπηρεσίας εμπορίου των Ηνωμένων Εθνών, της UNCTAD για το 2016, που παρουσιάζει την ελληνική ναυτιλία στην πρώτη θέση, με βάση το ποσοστό που ελέγχει η κάθε χώρα επί της συνολικής χωρητικότητας του παγκόσμιου στόλου και με το μερίδιο του ελληνόκτητου στόλου να ανέρχεται σε 16,36% .

Ως εκ τούτου,  οι Έλληνες πλοιοκτήτες συνεχίζουν να στηρίζουν τις επενδύσεις τους και να ανανεώνουν τους στόλους τους με πιο σύγχρονα πλοία προσφέροντας υψηλές υπηρεσίες μεταφοράς προϊόντων και ταυτόχρονα δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας.

Ενα ιδιαίτερα ενδιαφέρον στοιχείο, το οποίο δεν γνωρίζουν οι περισσότεροι, είναι ότι μια πλοιοκτήτρια εταιρεία αποτελείται από πολλά τμήματα, άρα και διαφορετικές θέσεις απασχόλησης, όπως chartering, operations, accounts and financial, IT, supply, crew, technical, claims κ.α, ενώ παράλληλα, μέσα σε αυτά τα τμήματα διαμοιράζονται διάφοροι ρόλοι, που απαιτούν εξειδικευμένες γνώσεις και δεξιότητες. Ακόμη, στο ίδιο περιβάλλον δραστηριοποιούνται και πάρα πολλές παραναυτιλιακές εταιρείες, που προσφέρουν διαφόρων ειδών παροχές υπηρεσιών.

Με γνώμονα το μερίδιο που κατέχει στην αγορά εργασίας η ναυτιλία και την ολοένα αυξανόμενη ανάγκη των νέων για κατάρτιση, το Business College of Athens (BCA College), προσφέρει αγγλόφωνα ναυτιλιακά προγράμματα σπουδών σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο, σε συνεργασία με το βρετανικό πανεπιστήμιο Plymouth, από το οποίο οι σπουδαστές παίρνουν το πτυχίο τους. Αξίζει να σημειωθεί πως τα επαγγελματικά δικαιώματα των σπουδαστών του BCA, δύναται να αναγνωρισθούν από το ελληνικό κράτος.

Μάλιστα δίνεται στους σπουδαστές του μεταπτυχιακού προγράμματος η δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα στον παραδοσιακό τρόπο μάθησης, δηλαδή μέσα σε τάξη ή στον νέο που προσφέρεται εξ’ ολοκλήρου διαδικτυακά.

Ταυτόχρονα, μέσα από το προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών, υπάρχει η δυνατότητα για επιλογή ξένης γλώσσας (Ισπανικά ή Κινέζικα), με σκοπό την διευκόλυνση της επικοινωνίας για την επίτευξη συμφωνιών σε ένα διεθνοποιημένο περιβάλλον.

Το BCA δίνει στους νέους την ευκαιρία να μελετήσουν όλους τους τομείς της ναυτιλίας και να αποκτήσουν εμπειρία για το τρόπο με τον οποίο λειτουργεί ο κλάδος σε πραγματικές συνθήκες αγοράς, μέσα από παραδείγματα και εστιάζοντας στην ανάδειξη προβλημάτων και στους τρόπους αντιμετώπισης τους.

Τέλος, μέσα από διαλέξεις, σεμινάρια και επισκέψεις σε ναυτιλιακές εταιρείες, πλοία και οργανισμούς, ο σπουδαστής έρχεται σε επαφή με το περιβάλλον της ναυτιλίας και αποκτά διασυνδέσεις, γεγονός που αποδεικνύεται και από τα υψηλά επίπεδα απορρόφησης των σπουδαστών του BCA College από την αγορά εργασίας.

Για περισσότερες πληροφορίες για το Τμήμα Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων, παρακαλούμε επισκεφθείτε το www.bca.gr.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή