Ξεκινούν σήμερα οι θερινές εκπτώσεις – Αισιοδοξία για αύξηση του τζίρου

Ξεκινούν σήμερα οι θερινές εκπτώσεις – Αισιοδοξία για αύξηση του τζίρου

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξεκινούν σήμερα Δευτέρα 10 Ιουλίου και διαρκούν μέχρι την Πέμπτη 31 Αυγούστου οι τακτικές θερινές εκπτώσεις.

Οι έμποροι σε μεγάλο βαθμό εναποθέτουν τις ελπίδες τους στην τουριστική κίνηση που αυτή την περίοδο εντείνεται ωστόσο, όπως αναφέρουν, αυτή η βοήθεια υφίσταται αλλά όχι για όλες τις πόλεις της χώρας και όχι για όλες τις περιοχές της Αθήνας.

Mε αφορμή την έναρξη των θερινών εκπτώσεων έκανε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης τόνισε ότι υπάρχει αισιοδοξία για μια αύξηση του τζίρου σε σχέση με πέρυσι.

«Ευελπιστούμε σε ανάλογη εικόνα και το 2017 σε σχέση με το 2016 όπου το πρόσημο ήταν θετικό κατά 1,8% σε σχέση με το 2015. Τα μηνύματα ήδη είναι θετικά κυρίως από την εισαγόμενη κατανάλωση με τον τουρισμό. Η εικόνα αυτή αποτυπώνεται κυρίως στα νησιά ενώ γενικότερα η εγχώρια κατανάλωση παρουσιάζει τα γνωστά προβλήματα καθώς ο κόσμος έχει τεράστιες δυσκολίες. Οι έμποροι καταβάλλουν κάθε προσπάθεια σε αυτό το κλίμα για καλύτερες εκπτώσεις σε μια αγορά πλέον που 130 μέρες το χρόνο έχει επίσημες εκπτώσεις και άλλες 130 ημέρες ανεπίσημες. Ο κόσμος πρέπει να είναι προσεχτικός να μην παρασύρεται από εκπτώσεις του τύπου 70%-80% που είναι ένδειξη φουσκωμένων τιμών τον υπόλοιπο χρόνο. Εκπτώσεις που κυμαίνονται κοντά στο 50% είναι λογικές και πολύ καλές καθώς μπορεί ο καταναλωτής να αγοράσει ένα προϊόν στη μισή τιμή», εξήγησε ο ίδιος.

Από τη μεριά του ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, επιβεβαιώνει την αισιοδοξία για θετικά αποτελέσματα στην περίοδο των θερινών εκπτώσεων εκτιμώντας ότι ο τζίρος μπορεί να αυξηθεί στις τουριστικές περιοχές μέχρι και 7%, ενώ στις υπόλοιπες μπορεί να υπάρχει αντίστοιχα αύξηση που θα φτάνει το 3%. Αυτό δεν σημαίνει, όπως τονίζει όμως, ότι αυτό το κλίμα θα μεταφερθεί και μετά την περίοδο των εκπτώσεων καθώς από Σεπτέμβρη «με τη φοροεπιδρομή υπάρχει φόβος για τα χειρότερα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή