ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιστρέφει ο καύσωνας – Σε ποιες περιοχές θα καταγραφούν οι υψηλότερες θερμοκρασίες

kauswnas1

Μικρή σταδιακή άνοδο θα παρουσιάσει η θερμοκρασία τις επόμενες ημέρες. Σε πολλές περιοχές της χώρας ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει ακόμη και στους 41 βαθμούς, ενώ σταδιακή πτώση αναμένεται από την Παρασκευή.

Πιο αναλυτικά η μέγιστη τιμή της θα φτάσει κατά τόπους:

-Στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας την Τρίτη στα βόρεια τους 37, στα υπόλοιπα τους 38 και πιθανόν κατά τόπους τους 39 βαθμούς Κελσίου. Την Τετάρτη και την Πέμπτη τους 39 με 40 και κατά τόπους τους 41 βαθμούς Κελσίου.

– Στις παραθαλλάσιες περιοχές, τα νησιά του Ιονίου, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει την Τρίτη στους 34 με 36 βαθμούς και την Τετάρτη στους 36 με 38 βαθμούς.

Την Πέμπτη το θερμόμετρο θα δείξει 37-38 βαθμούς και κατά τόπους στα νησιά ανατολικού Αιγαίου και την Κρήτη τους 39 με 40 βαθμούς.

– Στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές την Τρίτη το θερμόμετρο θα ανεβεί στους 31 βαθμούς, ενώ την Τετάρτη και την Πέμπτη στους 33-34.

Την Παρασκευή η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση από τα βόρεια, η οποία θα γίνει αισθητή αρχικά και στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Σάββατο σε όλη τη χώρα.