Στον ανακριτή οι συλληφθέντες της Ζακύνθου

Στον ανακριτή οι συλληφθέντες της Ζακύνθου

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σήμερα οδηγούνται στον ανακριτή οι 8 συλληφθέντες για τον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου του 22χρονου Αμερικανού Μπακάρι Χέντερσον τα ξημερώματα της Παρασκευής, στον Λαγανά Ζακύνθου. Το Σάββατο, η εισαγγελέας άσκησε εις βάρος τους δίωξη για ανθρωποκτονία κατά συναυτουργία, δίνοντάς τους προθεσμία μέχρι σήμερα το πρωί για να απολογηθούν ενώπιον του ανακριτή.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στις προανακριτικές απολογίες τους οι περισσότεροι από τους οκτώ νεαρούς παραδέχθηκαν ότι ήταν παρόντες στον καβγά, ωστόσο, καθένας τους αρνήθηκε ότι κατάφερε τα δολοφονικά χτυπήματα στον 22χρονο. Για την υπόθεση συνελήφθησαν αρχικά ο 34χρονος Ελληνας μπάρμαν στο νυχτερινό κέντρο όπου εκτυλίχθηκε ο καβγάς και ο 32χρονος σερβικής καταγωγής Βρετανός που εκτελούσε χρέη πορτιέρη. Στην πορεία της έρευνας, ωστόσο, και χάρη σε βίντεο από κάμερα ασφαλείας που κατέγραψε το επεισόδιο, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Ζακύνθου σε συνεργασία με συναδέλφους τους από την Πάτρα που έσπευσαν σε βοήθεια, ταυτοποίησαν άλλα 6 άτομα ως συμμετέχοντες στον ξυλοδαρμό του νεαρού Αμερικανού. «Δηλώνει ότι ενεπλάκη στο γεγονός, αλλά αρνείται κατηγορηματικά ότι ήταν αυτός που προκάλεσε στον 22χρονο εκείνα τα χτυπήματα στο κεφάλι που είχαν ως συνέπεια τις βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που του έκοψαν το νήμα της ζωής» είχε δηλώσει το Σάββατο εξερχόμενος της εισαγγελίας ο δικηγόρος του 34χρονου Ελληνα, Παναγιώτης Κεφαλληνός.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, από την έρευνα προέκυψε ότι αφορμή για τον καβγά και τον φονικό ξυλοδαρμό ήταν το φλερτ του 22χρονου στη Σέρβα υπάλληλο του μπαρ και μια φωτογραφία selfie που έβγαλε μαζί της. Πηγή της ΕΛ.ΑΣ. είπε στην «Κ»: «Στη θέα των δύο που συνομιλούσαν ο ένας από τους Σέρβους εξοργίστηκε και πέταξε ένα ποτήρι με νερό στην υπάλληλο. Ο 22χρονος τότε αντέδρασε και ακολούθησε η συμπλοκή με τη γνωστή, τραγική κατάληξη».

Οι δύο φίλοι του νεαρού είχαν φύγει νωρίτερα από το μπαρ, ενώ από το βίντεο του καταστήματος προκύπτει ότι ο 22χρονος δεχόταν χτυπήματα στο κεφάλι και το σώμα για 30 δευτερόλεπτα. Η είδηση της δολοφονίας του Αμερικανού τουρίστα έκανε τον γύρο του κόσμου, ενώ σοκάρει η αποκάλυψη ότι και ο αδελφός του Μπακάρι Χέντερσον είχε σκοτωθεί σε καβγά σε μπαρ του Τέξας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή