Διευκρινίσεις Ευγενιδείου μετά την επίθεση ΠΟΕΔΗΝ

Διευκρινίσεις Ευγενιδείου μετά την επίθεση ΠΟΕΔΗΝ

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διευκρινίσεις για το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Ευγενίδειου Θεραπευτηρίου εξέδωσε χθες η διοίκηση του νοσοκομείου, μετά την «επίθεση» της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων προς τον πρωθυπουργό και τη νοσηλεία του στο Ευγενίδειο. Η ΠΟΕΔΗΝ με ανακοίνωσή της επέκρινε την επιλογή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να χειρουργηθεί στο Ευγενίδειο με το σκεπτικό ότι το νοσοκομείο λειτουργεί αποκλειστικά ως ιδιωτικό νοσοκομείο και δεν είναι ανοικτό στους πολίτες, αφού δεν εφημερεύει.

Οπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η διοίκηση του Θεραπευτηρίου, «το Ευγενίδειο είναι νοσηλευτικό ίδρυμα του οποίου κύριος μέτοχος είναι το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (99,6% των μετοχών) και διοικείται από Δ.Σ. το οποίο ορίζεται από το πανεπιστήμιο. Λόγω του ανωτέρου ιδιοκτησιακού καθεστώτος, στο Ευγενίδειο παρέχουν ιατρικές υπηρεσίες πολλοί διακεκριμένοι πανεπιστημιακοί ιατροί όλων των ειδικοτήτων». Η διοίκηση του νοσοκομείου τονίζει ότι η μεγάλη πλειονότητα των νοσηλευομένων είναι ασφαλισμένοι στον ΕΟΠΥΥ, λόγω του κοινωφελούς χαρακτήρα του Ιδρύματος, ενώ τονίζει ότι το γεγονός ότι το Ευγενίδειο δεν είναι ενταγμένο στο σύστημα εφημεριών του ΕΣΥ, σε καμία περίπτωση δεν αποκλείει την εισαγωγή ασθενών που έχουν ανάγκη όλο το 24ωρο. Και υπενθυμίζει το παράδειγμα ανάλογων νοσηλευτικών ιδρυμάτων όπως το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο.

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ που «διόρθωνε» τον πρωθυπουργό για ανάρτησή του στο Διαδίκτυο μετά τη νοσηλεία του στο Ευγενίδειο, στην οποία έκανε αναφορά στο αξιόλογο έμψυχο προσωπικό των δημόσιων νοσηλευτηρίων. Οπως σημείωσε στην ανακοίνωση η ΠΟΕΔΗΝ, «μπερδεύτηκε ο κ. Τσίπρας. Δεν χειρουργήθηκε σε δημόσιο νοσοκομείο. Χειρουργήθηκε στο Ευγενίδειο Θεραπευτήριο που είναι ανώνυμη εταιρεία και λειτουργεί αποκλειστικά ως ιδιωτικό νοσοκομείο». Η ομοσπονδία έθεσε και το ερώτημα γιατί ο κ. Τσίπρας δεν χειρουργήθηκε σε δημόσιο νοσοκομείο «για να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι τις μεγάλες ελλείψεις υλικών, υποδομών, εξοπλισμού, την κακή ποιότητα φαγητού και τις τραγικές ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που στοιχίζουν ανθρώπινες ζωές;». Και κατέληξε, «όταν ο πρωθυπουργός δεν εμπιστεύεται ένα από τα δημόσια νοσοκομεία να χειρουργηθεί για μία κήλη, πώς οι πολίτες να τα εμπιστευθούν για πολύ πιο δύσκολες χειρουργικές επεμβάσεις; Οταν μάλιστα δεν είναι και πρωθυπουργοί για να αποφύγουν την ταλαιπωρία των ΤΕΠ και των ελλείψεων;».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή