Σαράντα οκτώ δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν σε όλη την Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο

Σαράντα οκτώ δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν σε όλη την Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κατά τη διάρκεια του τελευταίου 24ωρου εκδηλώθηκαν 48 δασικές πυρκαγιές, σε όλη την Ελλάδα, ενώ σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι περισσότερες από αυτές τέθηκαν άμεσα υπό έλεγχο στο αρχικό στάδιο.

Οσον αφορά στις υπόλοιπες πυρκαγιές η κατάσταση έχει ως εξής:

– Η φωτιά που εκδηλώθηκε χθες στην περιοχή Αναφωνήτρια Ζακύνθου είναι σε ύφεση και δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, ενώ στην περιοχή παραμένουν πυροσβεστικές δυνάμεις για τον πλήρη έλεγχό της.

– Στην περιοχή Περιβόλια Ηλείας, η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες τέθηκε πλέον υπό μερικό έλεγχο, ενώ στο σημείο παραμένουν πυροσβεστικές δυνάμεις για την πλήρη κατάσβεσή της.

Σήμερα, σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς, υψηλός κίνδυνος (Δείκτης 3) προβλέπεται για τους νομούς Αττικής, Εύβοιας, Ηρακλείου, Λασιθίου, Δωδεκανήσου, καθώς και για τη Λέσβο, τη Χίο, την Ικαρία και τη Σάμο.

Για ακόμη μια φορά, η Πυροσβεστική απευθύνει έκκληση στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει την εκδήλωση πυρκαγιάς. Παράλληλα, υπενθυμίζει στους πολίτες ότι σε περίπτωση πυρκαγιάς πρέπει να ειδοποιούν αμέσως το κέντρο της Πυροσβεστικής στον αριθμό κλήσης 199 και να απομακρύνονται έγκαιρα, εάν δεν μπορούν να βοηθήσουν στην καταστολή της, φωτιάς για τη δική τους ασφάλεια, αλλά και για να μην παρεμποδίζουν το έργο της Υπηρεσίας.

(πηγή ΑΠΕ – ΜΠΕ) 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή