Υπόθεση «Noor 1»: Διττή έρευνα για αναφορά Καμμένου διέταξε ο Αρειος Πάγος

Υπόθεση «Noor 1»: Διττή έρευνα για αναφορά Καμμένου διέταξε ο Αρειος Πάγος

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διττή έρευνα διέταξε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου με αφορμή την πολυσέλιδη αναφορά που κατέθεσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμένος σχετικά με το σύνολο της υπόθεσης για το «Noor 1».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου διαβίβασε ήδη στην Εισαγγελία Εφετών Πειραιά την αναφορά προκειμένου να ερευνηθούν ποινικά τα καταγγελλόμενα, ενώ παράλληλα η δεύτερη έρευνα αφορά τον εντοπισμό ευθυνών  για δικαστικούς λειτουργούς,  που ελέγχονται για παραλείψεις σχετικά με τις έρευνες για το ναρκοπλοίο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην αναφορά του ο υπουργός περιλαμβάνει νέα στοιχεία που φωτίζουν άγνωστες πτυχές της υπόθεσης μεταφοράς της μεγαλύτερης ποσότητας ναρκωτικών που κατασχέθηκε στη χώρα μας, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, κατονομάζονται συγκεκριμένα δικαστικοί ενώ καταγγέλλεται διάπραξη αδικημάτων μεταξύ των οποίων η σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Στο μεταξύ, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες που διενεργούνται από τον εισαγγελέα εφετών Παναγιώτη Μπρακουμάτσο σχετικά με τις καταγγελίες Γιαννουσάκη – Μαρινάκη ότι υπήρξαν πιέσεις προς τον ισοβίτη για να εμπλέξει στην υπόθεση τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελικός λειτουργός αναμένεται τις προσεχείς ημέρες να καλέσει σε εξηγήσεις πρόσωπα που έχουν καταγγελθεί για την υπόθεση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή