«Ολοι μαζί μπορούμε»… με τραγούδι

«Ολοι μαζί μπορούμε»… με τραγούδι

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κάθε μέρα στις 11.30 το πρωί ο γενικός διευθυντής του ομίλου ΣΚΑΪ έχει μια σταθερή αλλά διαφορετική συνάντηση από τις τακτικές του υποχρεώσεις. Ο Ιωάννης Σπανολιός συναντά την ομάδα τού «Ολοι μαζί μπορούμε» και μαζί σχεδιάζουν δράσεις και ενέργειες που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα αναγκών κοινωνικών, υγείας και εργασίας, ενώ η προστασία του περιβάλλοντος –που ήταν το έναυσμα για τη δημιουργία του προγράμματος– παραμένει στον πυρήνα της φιλοσοφίας του.

Μέχρι σήμερα το «Ολοι μαζί μπορούμε» μέσα από το δίκτυο των εθελοντών του έχει συγκεντρώσει περίπου 5,5 χιλιάδες τόνους τροφίμων, τα οποία και έχει διανείμει μέσα από δίκτυα κοινωφελών φορέων. «Η κοινωνική ανάγκη μάς δείχνει τον δρόμο. Ελπίζω ότι κάποια στιγμή δεν θα είμαστε απαραίτητοι σε αυτόν τον τομέα και θα προσφέρουμε άλλες υπηρεσίες στην κοινωνία. Ζούμε καθημερινά την αγωνία των ανθρώπων που ζητούν βοήθεια σε τρόφιμα», λέει στην «Κ» ο κ. Σπανολιός. Ο πήχυς είναι ψηλά και το στοίχημα ανάλογο της μεγάλης συναυλίας που διοργανώνει απόψε το «Ολοι μαζί μπορούμε» στο Καλλιμάρμαρο με «μπροστάρη» τον Διονύση Σαββόπουλο και με το κοινό να φέρνει μαζί του μια σακούλα τρόφιμα που θα μοιραστούν μέσω της «Αποστολής» της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, του Ερυθρού Σταυρού και του Κοινωνικού Παντοπωλείου Αθηνών. «Οταν συναντηθήκαμε, είπα στον Σαββόπουλο να διοργανώσει όπως θέλει τη συναυλία, του έχω πλήρη εμπιστοσύνη. Τα πήρε όλα πάνω του, είναι τελειομανής», σημειώνει ο κ. Σπανολιός. Και τι πρόγραμμα ετοιμάζει ο γνωστός Νιόνιος; «Εχουμε πλούσιο πρόγραμμα. Θα είναι ένα καρουζέλ από δικά μου που αγάπησε ο κόσμος, αλλά και από άλλα δημοτικά, λαϊκά, έντεχνα, από παλιότερους καιρούς μέχρι τα σουξέ του σήμερα. Θα είναι όλες οι γενιές του ελληνικού τραγουδιού. Θα έχουμε και μπάντα, και χορωδία. “Ανακατεύουμε” με μεράκι τα τραγούδια, τις χαρές μας, τους έρωτές μας, τις αγάπες μας», όπως είπε στη Μαρία Κατσουνάκη και στο περιοδικό «Κ» (26/6). Προάγγελος του «Ολοι μαζί μπορούμε» ήταν οι δράσεις του ΣΚΑΪ για το περιβάλλον που υλοποιούνται από το 1989, ενώ το εθελοντικό πρόγραμμα δημιουργήθηκε το 2010. «Θέλαμε να φτιάξουμε έναν φορέα ευέλικτο για να μπορεί να καλύπτει και να στρέφει τις δράσεις του ανάλογα με τις ανάγκες της κοινωνίας», μας λέει ο κ. Σπανολιός.

Η επόμενη μεγάλη δράση του εθελοντικού προγράμματος σε συνεργασία με την Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδος είναι η διοργάνωση ενός πανελλαδικού αγώνα δρόμου των 5 και 10 χιλιομέτρων τον ερχόμενο Οκτώβριο που θα διεξαχθεί ταυτόχρονα σε 52 πόλεις της επικράτειας για να συγκεντρωθούν τρόφιμα που θα καλύψουν τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών.

Ολοι μαζί τραγουδούν

Διονύσης Σαββόπουλος, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Δήμητρα Γαλάνη, Φοίβος Δεληβοριάς, Ελεωνόρα Ζουγανέλη, Νίκος Ζιώγαλας, Γιάννης Ζουγανέλης, Βιολέτα Ικαρη, Βασιλική Καρακώστα, Κωστής Μαραβέγιας, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Πάνος Μουζουράκης, Κατερίνα Πολέμη, Μελίνα Τανάγρη, Γιώργος και Νίκος Στρατάκης, Μαρία Φαραντούρη, Γιάννης Χαρούλης.

​​Συναυλία «Ολοι μαζί μπορούμε», απόψε στις 9 μ.μ., στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή